Osnovna škola Malinska – Dubašnica: Novi uspjesi naših šahista

Šahisti na školskom županijskom turniruOdmah nakon zimskih praznika započela je još jedna uzbudljiva natjecateljska sezona. U tijeku su natjecanja u znanju i sportski turniri, a već tradicionalno, za prve odlične vijesti zaslužni su naši šahisti. U utorak 7. veljače, naša je ekipa nastupila na školskom županijskom prvenstvu i osvojila prvo mjesto!

Prvi krug Prvenstva osnovnih škola Primorsko – goranske županije održan je u Šahovskom domu u Rijeci. Natjecanje se igralo na četiri ploče, u sedam kola po švicarskom sustavu, ubrzanim tempom.

Prvi krug županijskog školskog prvenstva u šahuNašu školu, u pratnji mentora Zdenka Jurkovića, na ovom su natjecanju predstavljali šahisti Daniel Duda, Adrian Kovačić, Nikola Kovačić, Mia Lukić i Daniel Lončar. Ukupno je nastupilo 18 školskih ekipa.

U jakoj konkurenciji, šahisti iz Malinske osvojili su prvo mjesto i tako se plasirali u završnicu Prvenstva osnovnih škola Primorsko – goranske županije koja će se održati u četvrtak 16. veljače. U završnici će snage odmjeriti šest najbolje plasiranih ekipa iz prvog kruga, a tri najbolje ekipe sa završnice plasirati će se na državnu razinu.

Mia Lukić, 5. a

Čestitamo našim šahistima i želimo im puno uspjeha u završnici turnira!

FOTOGALERIJA:

Čestitke našim šahistima! ? Naša ekipa osvojila je 1. mjesto na županijskom turniru https://t.co/baiypjKFEJ #šah #PGŽ Sretno u završnici! ♙ pic.twitter.com/hOKOVi8ggO

— Škola Dubašnica(@skoladubasnica) 9. veljače 2017.

Povezane teme