Sajam zanimanja – otkrij svoje talente

                                                                     POZIV SAJAM ZANIMANJA – OTKRIJ SVOJE TALENTE


Svaki je čovjek talentiran.  Neki talenti mogu biti vidljivi, a neki su još uvijek skriveni.Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir svojim doprinosom želi podići svijest o mogućnostima i važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njegovoj promociji kao prvom izboru u odabiru karijere.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, s ciljem povećanja atraktivnosti strukovnog obrazovanja te promocije primjera dobre prakse u sustavu strukovnog obrazovanja, djelatnici i učenici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk organiziraju za sve učenike osmih razreda škola otoka Krka, njihove roditelje i sve zainteresirane Sajam zanimanja koji će se održati u četvrtak, 8. prosinca 2016. na Veloj placi u gradu Krku.

U planu Europske komisije je staviti težište na strukovno obrazovanje kao prvi izbor u odabiru daljnjeg obrazovanja. U okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju cilj nam je prikazati visoko-kvalitetne strukovne programe koji su prva stepenica ka ostvarenju karijere te u konačnici omogućiti ljudima stjecanje potrebnih vještina na sve zahtjevnijem i promjenjivom tržištu rada.

U vremenu od 10,00 do 13,00 sati, na neformalan, raznolik i zabavan način želimo predstaviti naše programe, aktivnosti i život škole. Praktičnom izvedbom želimo nadahnuti i potaknuti mlade ljude na otkrivanje vlastitog talenta kroz programe strukovnog obrazovanja, ukazati im na važnost struke i tako im olakšati odabir zanimanja po završetku osnovne škole.

Učenici ugostiteljskog i hotelijersko-turističkog programa prezentirat će iskustva stečena tijekom mobilnosti u Portugalu u sklopu projekta Skills 4Jobs u programu Erasmus+ , učenici ekonomisti  će predstaviti  Vježbeničke tvrtke i njihova europska iskustva u Klagenfurtu,  a učenici strojarskog programa  će prezentirati  računalnu aplikaciju za nastavu iz predmeta struke.  Strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem stječu se vještine, kvalifikacije i iskustvo, čime se unaprijeđuju vještine potrebne budućem profesionalnom razvoju i potrebama poslodavaca te povećava mogućnost zapošljavanja.

Cjelokupno ozračje škole približit će učenici ugostiteljskog programa kuharskom radionicom tradicionalne pripreme plave ribe. Ribljim pijatićem zdravlja i autohtonim krčkim slasticama želimo počastiti sve posjetitelje i  pozvati vas na ugodno druženje.

Posjetitelji će biti u prigodi nazočiti pripremi različitih vrsta jela i pritom isprobati i različite tehnike kuhanja i ugostiteljskog posluživanja, uz savjete i pomoć naših predavača i naših učenika, budućih kuhara i konobara. Nakon kuhanja, zajedničkom degustacijom, učenici će razmijeniti dojmove i iskustva. Predstavljanjem vježbeničkih tvrtki i poslovanja putem interneta, učenici ekonomskog programa predstavit će rad virtualnih tvrtki i projekt Get involved – be a social entrepreneur/Uključi se – postani socijalni poduzetnik. Uz navedeno, posjetitelji će moći svoj poduzetnički duh okušati edukativnom računalnom igrom Kesh up. Učenici hotelijersko-turističkog programa organizirat će za posjetitelje ogledno turističko vođenje ulicama grada Krka uz prezentaciju interaktivnog e Vodiča grada Krka i promidžbenog turističkog filma pod nazivom Đir po Krku. Pridružite nam se, razgledajte štandove i provedite ugodne trenutke s nama.


Osnovna škola Malinska – Dubašnica poziva sve učenike osmih razreda i njihove roditelje da posjete Sajam zanimanja koji će se održati u gradu Krku, 08. prosinca 2016. godine u vremenu od 10 do 13. sati.

Ove godine sajam prati krilatica Otkrij svoje talente!

Dobrodošli!

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Veličina slova