Potpisan ugovor o početku gradnje novog dječjeg vrtića i jaslica u Općini Malinska – Dubašnica

Potpisan ugovor o početku gradnje novog dječjeg vrtića i jaslica u Općini Malinska – Dubašnica

 U Maloj vijećnici općine Malinska – Dubašnica 23. rujna 2016. godine  potpisan je ugovor o gradnji novog dječjeg vrtića i jaslica u Malinskoj. Radove će izvoditi GP Krk d.d.  Ugovor je u ime Općine potpisao načelnik Robert Anton Kraljić, a u ime GP Krk direktor Josip Purić. Potpisivanju su prisustvovali i ravnateljica Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk gđa. Irena Žic – Orlić, te ravnateljica područnog vrtića Malinska gđa. Bojana Morožin. Rok za izgradnju vrtića je srpanj 2017. godine.

Načelnik Robert Anton Kraljić je, nakon što je pozdravio sve nazočne, izrazio zadovoljstvo što je od tri pristigle ponude na natječaj izabrana upravo ova bodulska, koja se dosadašnjim radom dokazala kao kvalitetna.

Josip Purić se zahvalio Općini što su upravo oni izabrani i obećao je da će obaviti sve radove kvalitetno i u predviđenom roku.

Irena Žic-Orlić, ravnateljica dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ Krk kojem pripada i ovaj u Malinskoj, kazala je da se danas u malinskarskom vrtiću nalazi 72 djece, a 21 je na čekanju. Istaknula je da će novi vrtić dugoročno riješiti potrebe Općine Malinska-Dubašnica za vrtićkim i jasličkim kapacitetima u skladu sa suvremenim pedagoškim standardima.

Voditeljica područnog vrtića Malinska Bojana Morožin je izrazila ogromnu sreću što će se konačno, nakon trideset godina rada u „privremenom vrtiću“, kako je bilo rečeno još u rujnu 1987. godine kad je otvoren, konačno od sljedeće jeseni raditi u „trajnom“.

Nakon što su ugovori potpisani, nazdravilo se pjenušcem.

Vrtić će biti montažni objekt površine oko 1.300 kvadratnih metara, imat će prostor za smještaj četiri vrtićke i dvije jasličke skupine djece, što je više nego dovoljno za sadašnje potrebe. U slučaju povećanog broja djece, ima dovoljno prostora za još dvije skupine djece. Projektant novog malinskarskog vrtića  je Marko Franković.


Izvor: malinska.hr i  otok-krk.org


FOTOGALERIJA:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić