Povodom Kvarnerskog dana turizma uručene nagrade i priznanja TZO Malinska – Dubašnica i chefu Marinu Pleše (hotel i restoran Villa Rova)

Povodom Kvarnerskog dana turizma uručene nagrade i priznanja TZO Malinska – Dubašnica i chefu Marinu Pleše (hotel i restoran Villa Rova)

U riječkom Exportdrvu 12. prosinca 2024. održan je Kvarnerski dan turizma, godišnja svečanost u organizaciji Turističke zajednice (TZ) Kvarnera na kojoj su, uz ostale, nazočili Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarner, Monika Udovičić, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta (MINTS) i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Na svečanosti, osim što su uručene turističke nagrade i priznanja u više kategorija, među njima i u kategoriji Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine 2024., bila je to prilika da se proslavi punih 30 godina od osnivanja kvarnerskog TZ-a, ali i da Kvarner i službeno preuzme titulu Europske regije gastronomije 2026., a ovom je prigodom promoviran novi baštinski “Vodič po okusima od mora do gora” uz degustacijsku šetnju po okusima kvarnerskih subregija.

Evo tko su među nagrađenima oni s našega Zlatnog otoka:

Priznanja nagrađenima i nominiranima u projektu Godišnje hrvatske turističke nagrade: Turistički događaj godine: 500. Krčki sajam – Lovrečeva – pobjednik na državnoj razini; Marina godine: Marina Punat – pobjednik na državnoj razini.

Posebna priznanja za obljetnice poslovanja: Restoran Rivica, Njivice – 90 godina poslovanja, Marina Punat – 60 godina poslovanja.

Posebna priznanja za obljetnice organiziranog turizma: Baška – 120 godina turizma, Malinska-Dubašnica – 115 godina turizma.

Posebno priznanje za dugogodišnju suradnju i doprinos razvitku turizma: Anton Bolonić,

Priznanja pobjednicima na županijskoj i državnoj razini u akciji “Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine”: u kategoriji kuhar/ica: Marin Pleše, Hotel i restoran Villa Rova, Malinska.

(MK, foto: Marko Gracin)

 


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA