Zlatne Leona Petrović i Sofia Lojić na kickboxing kupu u Splitu, Fran Petrović srebrni

Zlatne Leona Petrović i Sofia Lojić na kickboxing kupu u Splitu, Fran Petrović srebrni

 

Članovi Kickboxing kluba Malinska, Leona i Fran Petrović te Sofia Lojić bili su iznimno uspješni na „1. Split open“ turniru koji je održan prošlu subotu. Mladi sportaši su obogatili svoju kolekciju odličja s 3 zlatne i 2 srebrne medalje te 2 pehara za najbolju natjecateljicu.

Leona Petrović je nastupila među starijim kadetkinjama u light contactu i u dvije težinske skupine u point fightingu. Osvojila je dva zlata, srebro i 2 pehara za najbolju natjecateljicu. U finalu light contacta do 50 kg je pobijedila Bernardu Herceg iz Ivanić Grada sudačkom odlukom 3:0 te je uz prvo mjesto proglašena i najboljom natjecateljicom u toj disciplini i uzrasnoj skupini. U point fightingu do 50 kg je svoje protivnice pobijedila tehničkim nokautom, tj. s razlikom od 10 bodova. Najprije je u polufinalu pobijedila Karlovčanku Tenu Smiljanić s 8:-2, a u finalu opet Bernardu Herceg s 13:3. I za taj uspjeh je pored zlatne medalje dobila drugi pehar za najbolju natjecateljicu u toj disciplini i uzrasnoj skupini. Na kraju dana je Leona nastupila u point fightingu u višoj težinskoj skupini, tj. do 55 kg. Protivnica joj je bila Beata Ivas iz Vodica koju je Leona prije tjedan dana pobijedila na državnom prvenstvu u light contactu. Ovaj put je Ivas pokazala da joj point fighting više odgovara te je bila vrlo raspoložena za uzvrat. Leona nije pronašla pravu taktiku i izgubila je finalni meč rezultatom 2:12. Time je zaslužila srebrnu medalju.

Treće zlato za Malinsku je osvojila Sofia Lojić iz Krka. Ona je nastupila u point fightingu među starijim kadetkinjama do 60 kg. U polufinalu je pobijedila Karlovčanku Ellu Golac rezultatom 3:0, a u finalu je slavila protiv Benkovčanke Lucije Bagavac s 19:12. Tako je Sofia, nakon 7 mjeseci natjecanja u kickboxingu osvojila svoju prvu zlatnu medalju u point fightingu.

Fran Petrović, na žalost, nije imao protivnika u point fightingu među mlađim kadetima u svojoj kategoriji do 27 kg pa je nastupio u višoj težinskoj skupini, tj. do 32 kg. Tu mu je protivnik bio Karlovčanin Niko Vrbanić. Ovaj put je do izražaja došla bitna razlika u dobi, visini i težini te je naš Fran izgubio finalnu borbu rezultatom 11:0 i ostao na drugom mjestu u skupini.

Na turniru je nastupilo 156 natjecatelja iz 14 hrvatskih klubova, a borbe su se odvijale čitav dan na 2 borilišta.


FOTOGALERIJA


Predrag Znaor

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA