Kickboksači iz Malinske i Omišlja osvojili 8 medalja na Europskom kupu u Sarajevu

Kickboksači iz Malinske i Omišlja osvojili 8 medalja na Europskom kupu u Sarajevu

Kickboksači iz Malinske i Omišlja osvojili su 8 medalja na Europskom kupu koji je protekli vikend održan u Sarajevu. S otoka Krka su nastupili Ela ZnaorLeona i Fran Petrović te Damir Kreso. Njih četvero se vraćaju kući sa zlatom, 3 srebra i 4 bronce.

Malinskarka Ela Znaor je za svoj riječki klub KBK Sušak osvojila zlato i srebro. Nastupila je među seniorkama do 65 kg. Prva je u light contactu, a druga u point fightingu. U finalu light contacta je rezultatom 3:0 pobijedila Austrijanku Karin Paukovics, a u finalu point fightinga je rezultatom 9:14 izgubila od Martine Buterin iz Benkovca.

Leona Petrović iz Malinske se borila u tri discipline u kojima je osvojila srebro i dvije bronce. Nastupila je među starijim kadetkinjama do 50 kg. U light contactu je drugoplasirana. Tu je u polufinalu rezultatom 3:0 pobijedila Mađaricu Lili Moczik, a u finalu je s 0:3 izgubila od Tine Petrović iz Ivanić Grada. U point fightingu je treća. Leona je u četvrtfinalu, rezultatom 9:8, pobijedila Ines Čatić iz Bihaća, a u polufinalu opet izgubila od odlične Tine Petrović iz Ivanić Grada rezultatom 6:9. Treći nastup je imala u disciplini kick light gdje se borila protiv Adelise Hrnjice iz bosanskog Orašca. U vrlo dinamičnom i neizvjesnom meču slavila je njezina protivnica rezultatom 3:0 te je kasnije postala i prvakinja skupine, a Leona se morala zadovoljiti trećim mjestom.

Leonin mlađi brat Fran Petrović je trećeplasiran u point fightingu među mlađim kadetima do 28 kg. On je u izjednačenoj polufinalnoj borbi izgubio rezultatom 6:7 od Mađara Benjamina Antala.

Omišljanin Damir Kreso se borio u dvije discipline u kojima je osvojio srebro i broncu. Nastupio je među starijim kadetima do 63 kg. U light contactu je drugoplasiran. Najprije je u četvrtfinalu pobijedio rezultatom 3:0 Mađara Mihalya Grabovszkya, a onda u polufinalu Sarajliju Zejda Džidića 2:0. U finalu se borio protiv iskusnog Patricka Petrića iz Pule koji je pobijedio 3:0. Damir se još natjecao u kick lightu u kojemu je zauzeo treće mjesto. U polufinalu je tijesno, rezultatom 2:1, izgubio od Mađara Krisztiana Farkasa koji je kasnije postao prvak skupine.

Naši kickboksači su pokazali veliki borilački talent i zavidnu tehniku. Bili su jedini sportaši iz Primorsko – goranske županije na ovom Europskom kupu koji je okupio 859 kickboksača iz 159 klubova i 19 država. Ostvarivši pobjede na ovom važnom međunarodnom natjecanju upisani su im i novi bodovi na svjetskoj WAKO rang ljestvici. Tako je Ela Znaor već treću godinu za redom prva u point fightingu, a druga u light contactu. Iako mu je ovo bilo peto natjecanje u karijeri Damir Kreso je već uvršten na 11. mjesto rang liste light contacta, a Leona Petrović tu zauzima 12. mjesto dok je u point fightingu 24. U lipnju ih još očekuje Svjetski kup u Budimpešti nakon čega će se vidjeti njihove mogućnosti za nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj te Europskom prvenstvu u Grčkoj u drugoj polovici godine.

(Predrag Znaor)


FOTOGALERIJA:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA