Novi List: Dva javna poziva malinskarskog TZ-a uoči sezone. Cilj je unapređenje ponude i kvalitete prezentiranja

Novi List: Dva javna poziva malinskarskog TZ-a uoči sezone. Cilj je unapređenje ponude i kvalitete prezentiranja

MALINSKA – Ususret još jednoj tursitičkoj sezoni, predstavnici Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica pripremili su i javnosti predstavili dva javna poziva usmjerena unapređenju i obogaćenju sadržaja koji će se ovog ljeta nuditi posjetiteljima te otočne turističke destinacija, ali i pružateljima smještajnih usluga u domaćinstvu koji posredstvom spomenute ustanove imaju mogućnost korištenja potpora namijenjenih podizanju kvalitete marketinškog prezentiranja njihove ponude.
Po već ustaljenoj praksi, prvospomenutim nastojanjima malinskarski će turistički djelatnici nastojati pridonijeti javnim pozivom za dodjelu potpora za programe, događanja i manifestacije u turizmu na području općine Malinska-Dubašnica u 2024. godini. Tim će se postupkom, naime, dodjeljivati bespovratna novčana sredstava za programe, događanja i manifestacije u turizmu na području te krčke turističke destinacije za koje se ocijeni da bi mogle biti motiv dolaska turista u destinaciju.

Obogaćivanje ponude

Kako nam predstavljaju iz spomenute turističke ustanove, podupirat će se, odnosno bespovratnim novčanim pomoćima podržavati, događanja koja unapređuju i obogaćuju turističku ponude općine Malinska-Dubašnica, koji pridonose promociji i stvaranju njenog prepoznatljivog imidža kao turističke destinacije, ali i razvoju sadržaja te koji omogućavaju produženje turističke sezone, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone. Vrednovat će se i doprinos događanja, odnosno manifestacija povećanju broja noćenja, razvoju turizma i promocije kulturne i povijesne baštine te razvoju kulturnog, sportskog i ostalih selektivnih oblika turizma.

Podmirenje troškova

Isto tijelo TZO-a Malinska-Dubašnica objavilo je i javni poziv za prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti pružatelja ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu na području te otočne jedinice lokalne samouprave u ovoj godini. TZ će tako sufinancirati prihvaćene programe marketinških aktivnosti u iznosu od 150 eura, jednokratno, za po jednu smještajnu jedinicu domaćinima obiteljskog smještaja. Eventualni ostatak iznosa do pune cijene, sukladno dogovoru s izvođačem, prijavitelji će morati podmiriti sami. Pravo na sufinanciranje imaju isključivo nositelji rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu na području općine Malinska-Dubašnica koji se prijave na javni poziv, a spomenuta će se novčana potpora moći koristiti za podmirenje troškova fotografiranja ili pak videosnimanja interijera i eksterijera smještajnih objekata. Snimanja i fotografiranja, sukladno ovom programu, obavljat će tvrtke s kojima je TZ ugovorio te poslove, odnosno F Media i Photo Studio Art iz Malinske.

Da bi iskoristili mogućnost TZ-ova sufinanciranja troškova unapređenja i osvježavanja foto- i videoprezentacije svojih smještajnih kapaciteta, iznajmljivači će morati dokazati da su podmirili sve obveze prema TZ-u i Općini Malinska-Dubašnica. Turistička zajednica će za sufinanciranje »priznavati« aktivnosti po prijavama podnesenim do 1. listopada ove godine, odnosno do iskorištenja sredstava predviđenih za sufinanciranje marketinških aktivnosti iznajmljivača. Spomenimo i da je preporuka da se u cilju podizanja razine kvalitete, modernizacije i ujednačenja načina komuniciranja i promoviranja privatnog smještaja za izradu svih digitalnih i tiskanih promomaterijala »prati« vizualni identitet te otočne turističke destinacije, koristeći logo i vizuale lokalnog TZ-a.

 

Izvor: Novi List Online, autor: M. Trinajstić, 08.03.2024.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA