Noć muzeja u DUBoak-u

Noć muzeja u DUBoak-u

Posjetite DUBoak u petak, 26. siječnja tijekom “Noći muzeja” koja je ove godine fokusirana na važnu ulogu muzeja u zajednici te na procese stvaranja nove publike.

Ovogodišnja Noć muzeja koncipirana je kao dinamična manifestacija s fokusom na važnu ulogu muzeja u zajednici te na procese stvaranja nove publike kako bi zadržali svoju relevantnost i gradili je za budućnost. Upravo s ciljem stvaranja nove publike i produbljivanja odnosa s postojećom, DUBoak se umrežava i otvara ka novim suradnjama nudeći raznovrstan program. U provedbu ovogodišnjeg programa uključeno je više dionika lokalne zajednice: Jedriličarski klub “Malinska”, ŠRD “Lastavica”, Udruga “Mali dub”, Atelijer “Cambun”, te škver obitelji Kraljić koji će ovom prilikom biti otvoren za razgled od 18-20h.

Program u DUBoak-u započinje 26.1.2024. u 18:30 h posebnom prezentacijom nagrade “Živa” kojom je Centar nagrađen u listopadu 2023.g. zahvaljujući interpretaciji jedinstvene materijalne i nematerijalne pomorske i prirodne baštine Općine Malinska-Dubašnica te raznolikim programima kojima produbljuje odnos lokalnog stanovništva i posjetitelja.

Kako bi se posjetitelji bolje upoznali s našom “Živom”, upravo će im ona poslužiti kao model u kreativnoj radionici keramike koja počinje u 19h pod vodstvom Blanke Petrić. U mornarskim vještinama, zabacivanju ribarskog štapa te vezivanju udice moći će se okušati sve generacije od 20h. U 21h posjetitelje očekuje radionica glagoljske kaligrafije gdje će Vas uz svijeće i vino, Alen Karabaić upoznati s umijećem lijepog pisanja. Vodstvo kroz postav za sve zainteresirane bit će dostupno od 19h-20h, te od 22h-23h. Posjetitelji će osim stalnog postava moći razgledati i izložbu starih fotografija Malinske koja je organizirana u suradnji s udrugom “Mali dub” i TZO Malinska-Dubašnica.


Izvor: DUBoak

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA