Novooslikana autobusna stanica Bogovići

Novooslikana autobusna stanica Bogovići

Autobusna stanica Bogovići dobila je novo ruho. Kulturna baština Dubašnice, naš folklor bio je motiv koji je korišten prilikom uređenja ove donedavno grafitima oštećene autobusne stanice.

Oslikavanje je  napravljeno po godišnjem planu Udruge Termen za 2023. godinu.

Pozivamo sve da čuvaju javne objekte/površine jer svi plaćamo za njihovo održavanje.


Fotografije: Goran Kvocic


Ponavljamo poziv navijačkim skupinama i drugim crtačima grafita

Posljednjih smo mjeseci svjedoci crtanja, bolje reći šaranja brojnih navijačkih grafita, ali i nedoličnih poruka po trafostanicama HEP-a, našim autobusnim stajalištima, obalnim zidovima i ostalim javnim površinama, bez ikakvih suglasnosti vlasnika – Općine i javnih ustanova.

To pruža veoma ružnu sliku na naše uređeno mjesto, posebice u vrijeme kada se udeseterostruči broj stanovnika naše Općine.

Kako bismo to spriječili, još smo prije nekoliko godina dali mogućnost svim udrugama koje se financiraju iz našeg Proračuna, kao i kroz projekt Rijeka – Prijestolnica kulture 2020, da oslikaju određene pozicije, što je i učinila Udruga Termen, pa sada imamo lijepo uređene javne objekte od autobusne postaje Šepić do brojnih objekata uz more. Takvom praksom nastavit ćemo i dalje pa ćemo, nadam se, time spriječiti uništavanje javne imovine i stvaranje troškova koje sada plaćamo iz općinskog Proračuna upornim prebojavanjem grafita, što čine zaposlenici KD Dubašnica na čemu im zahvaljujem.

Navijače prevladavajućih nogometnih klubova, NK Rijeke i NK Hajduka, također pozivam da putem općinskog natječaja za financiranje udruga, koji će se objaviti u siječnju 2024. godine, kroz svoje legalne udruge PBO I DPH, a ne navijačke skupine Armade i Torcide, u dogovoru s Općinom i našom suglasnošću, obvezno bez poruka mržnje lijepo i kulturno oslikaju svaki po jedan mural u skladu s dogovorom kako bi se konačno potisnuli animoziteti  i nekulturni porivi (pre)šaravanja amblema suprotne navijačke skupine.

Tolerancija i uvažavanje jedan drugog, ključevi su naprednih društava kojima stremimo danas i u budućnosti.

 

R. A. KRALJIĆ

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA