Nabavljeno je novo teretno električno vozilo za potrebe Dubašnica d.o.o.

Nabavljeno je novo teretno električno vozilo za potrebe Dubašnica d.o.o.

Poslovanje Komunalnog društva Dubašnica d. o. o. vodi se idejom o održivom razvoju koja podrazumijeva proces postizanja ravnoteže između gospodarskih, društvenih i okolišnih zahtjeva.

Jedan od velikih izazova s kojim se danas suočavamo, svakako je energija. Kako bismo svojim poslovnim vozilima pridonijeli smanjenju štetnog utjecaja na okoliš i što više koristili energiju iz obnovljivih izvora, Komunalno društvo Dubašnica d. o. o. iz svojih je sredstava nabavilo novo teretno električno vozilo koje će zamijeniti dotrajali motorni tricikl, nabavljen još potkraj 2013. godine. Zbog te njegove starosti, sve su češći skupi troškovi održavanja koji premašuju njegovu trenutnu tržišnu vrijednost i stoga je donesena odluka o njegovom rashodovanju.

Kupnjom električnog vozila ostvarit će se brojne prednosti, poput odstranjivanja štetnih i neugodnih ispušnih plinova, bit će jeftiniji troškovi vožnje jer se vozilo puni na kućnoj utičnici, mirna je i tiha vožnja, što će sve pridonijeti uštedi na njegovom održavanju. Već je iz toga vidljivo da će se početno ulaganje unabavu vozila vrlo brzo isplatiti.

Osim nabave električnog vozila, Komunalno društvo Dubašnica d. o. o. planira provesti projekt izgradnje fotonaponske elektrane koji će prijaviti za financiranje sredstvima iz EU fondova.

Toni KRALJIĆ

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA