Najomiljenije doba godine – advent i Božić

Najomiljenije doba godine – advent i Božić

Dječji svijet našega područnog vrtića i ovu je jesen bio prožet uzbudljivim aktivnostima. Obilježavali smo Dan pješačenja, Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, te Dječji tjedan, brojnim aktivnostima – šetnjama i zajedničkim pokretnim igrama. Također i izradom krušnih proizvoda koje smo kasnije i degustirali.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata obilježili smo paljenjem ferala duž zida Dječjeg vrtića i u središtu Malinske kod spomen-ploče.

Aktualne aktivnosti koje trenutno provodimo su one vezane za najomiljenije nam doba godine – čekanje posjete sv. Nikole i Djeda Božićnjaka – advent i Božić. Izradili smo brojne likovne radove kojima će se ukrasiti adventski šator. U pripremi su i kišobrani koji će krasiti šator. Održali smo s roditeljima radionicu na kojoj smo kaširali stare kišobrane. Na sljedećoj radionici koju ćemo održati, kišobrane ćemo oslikavati. Za temu smo odabrale kulturne znamenitosti našega otoka Krka. Svakako, posjetite adventski šator da se dobro zabavite i ujedno vidite što su izradile dječje vrijedne ručice.

Približite li se kojim slučajem i Dječjem vrtiću, vidjet ćete kako se vrtić čarobno preobrazio – iz jesenskog ruha uskočili
smo u zimsko.

  • Ulaz u vrtić

 

  • …i njegova unutrašnjost

 

Sretan Božić i novu godinu, te ugodne i vesele blagdane žele vam svi djelatnici Dječjeg vrtića Malinska.

Odgojiteljice

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA