I u našoj školi Vukovar svijetli!

I u našoj školi Vukovar svijetli!

 

I ove smo jeseni obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i odali počast svim herojima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojem gradu, ljudima i domovini. ❤️

Učenici mlađih razreda, kao i polaznici produženog boravka, obilježili su Dan sjećanja na Vukovar svojim su likovnim radovima. Sjećanje je to na najstrašniji zločin u novijoj hrvatskoj povijesti, na patnju, bol i užase neshvatljive ljudskom srcu i umu. Ali nježne bijele golubice koje su oživjele na panoima i u likovnim radovima naših učenika, kao da su čudesno izvirile iz tame koja se toga dana 18. studenoga 1991. nadvila nad Vukovarom i svojim krilima u nama osvjetlile vrednote mira, ljubavi, slobode i vječnu nadu koja u nama budi vjeru u ljudsku dobrotu.

Učenici 2.a razreda su u svojoj učionici postavili vrlo zanimljivu izložbu likovnih radova, reljefa rađenih na aluminijskoj foliji na temu vukovarske golubice i vukovarskog vodotornja – simbola stradanja Vukovara čije rane i danas podsjećaju na stradanja i žrtvu našeg Vukovara.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili su i učenici viših razreda na satovima hrvatskog jezika i satovima razredne zajednice.

U koloni sjećanja, svi učenici naše škole zajedno sa svojim razrednicima uputili su se prema dubašljanskom groblju. S puno poštovanja i ljubavi zapalili smo lampaše ispod središnjeg križa i pomolili se; za Vukovar, za sve stradale u Domovinskom ratu, za naše dubašljanske branitelje. ❤️

Svjetlost lampaša podsjetila nas je na žrtvu onih koji su vjerovali u ljubav, koji su u paklu boli, ponora i blata vjerovali u slobodu i istinu, toliko snažno da su žrtvovali svoj život.

Veće ljubavi nitko nema od ove:
da tko život svoj položi za prijatelje. (Iv 15, 9-17)

Na dan kada se prisjećamo ove tužne obljetnice, na nama je da prigrlimo istu tu svjetlost, da prigrlimo spoznaju da su istina, sloboda i ljubav vječna težnja čovjekova srca. Priglimo Vukovar, njegova nadanja, njegov ponos, žrtvu, ljubav, snagu i hrabrost njegovih ljudi  koji su branili svoj grad i svoje prijatelje. Budimo na ponos Vukovaru.

Vukovaru, hvala ti Grade! ❤️

 


FOTOGALERIJAIzvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA