Održana manifestacija Dubašljanska Gaštronomija  – grišnomu fra Karlu u čast

Održana manifestacija Dubašljanska Gaštronomija – grišnomu fra Karlu u čast

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak sve više postaje prepoznatljivo mjesto valorizacije, interpretacije i komunikacije pomorske baštine Općine Malinska-Dubašnica. S tim ciljem, DUBoak je 16. rujna 2023. organizirao je jednodnevnu gastronomsku manifestaciju „Dubašljanska gaštronomija – grišnomu fra Karlu u čast“ koja je inspirirana knjižicom dr. sc. Branka Fučića “Gaštronomija grišnoga fra Karla z Dubašnice” iz 1996. godine nudeći posjetiteljima zalogaj bogate lokalne gastronomske, ali i jezične baštine.

Poseban kulinarski doživljaj pripremljen je u suradnji s malinskarskim chefom, Marinom Plešeom koji je svojim umijećem pridonio upisu restorana Vila Rova u renomirani Gault & Millau vodič za regiju Kvarner. Chef Marin interpretirao je recepte iz knjižice Branka Fučića i dovršavao četiri tradicionalna jela na licu mjesta, uz nekoliko elemenata i tehnika iz više gastronomije kao što su aromatizirana ulja i začinske soli.

Manifestacija je održana uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica. Otvorila ju je Bruna Kocijan, a recepte iz navedene Fučićeve knjižice čitala je Ivona Dundović Ljutić.

Glazbeni ugođaj upotpunio je zagrebački duo Tanja i Marko, a nekoliko domaćih pjesama otpjevao već poznati trio dubašljanskih kantadura Ivan Šabalja, Marija Cerović i Vera Butković.

Cijelog je dana na ovom je prostoru ispred DUBoak-a bio prigodni sajam lokalnih krčkih proizvoda.

(MK)


FOTOGALERIJA
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA