Lijepo, svečano i veselo u Malinskoj je proslavljena Polinarova

Lijepo, svečano i veselo u Malinskoj je proslavljena Polinarova

Nakon što je dan ranije u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Malinska-Dubašnica, blagdan svetoga Apolinara, zaštitnika župe i općine, 4. srpnja 2023. započeo je u župnoj crkvi u Bogovićima svečanim misnim slavljem koje je predvodio dr. Luka Pranjić, svećenik Istarske biskupije koji je trenutno na službi u misijama u Ekvadoru.

U smiraj dana na Trgu u Malinskoj je održana modna revija kreatorice Slavice Peloza koja je obogatila svečani program dana općine, Polinarove. Zanimljive kreacije inspirirane su glagoljicom, a izrađene su od bijelog lana. Cijela kolekcija odiše spojem s krčkom poviješću, spajajući tradiciju i suvremenost. Modnu reviju prezentirale su prekrasne učenice Osnovne škole Malinska-Dubašnica, ujedno i polaznice etno radionica Slavice Peloza.

Čestitke svim sudionicama modne revije i modnoj kreatorici, Slavici Peloza na zanimljivoj i predivnoj reviji. Bravo!

Malinskarkom lukom razvijenih jedara uz glazbenu podlogu zaplesale su tradicijske barke prigodno osvijetljene.

Nakon što je u 22,00 sata malinskarsku Valu osvijetlio raskošni polinarovski vatromet, na školskom je igralištu započela tradicionalna fešta. Brojni posjetitelji odlično su se zabavljali do ranih jutarnjih sati za što su zaslužne grupe Vigor i Point.

(Tekst: Iva Ljutić, foto/video: Ivan Nenadić)


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA