Umro je počasni građanin Općine Malinska , mons. Nikola Radić (1936.- 2023.).

Umro je počasni građanin Općine Malinska , mons. Nikola Radić (1936.- 2023.).

 IN MEMORIAM:

Mons. Nikola Radić (1936. – 2023.)


Preminuo je naš pop Miko.

Sprovod dragog nam pokojnika bit će u ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine,  započeti će na novom groblju u Bogovićima, u 17.00 sati, te će se nastaviti  svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Apolinara u Malinskoj.IZ ŽIVOTOPISA:

Svoj životni put započeo je 16.prosinca 1936. u Kremenićima. Obrazovao u gimnaziji u Pazinu te na teolologiji u Rijeci. Pop Miko je bio pionir informatike, i pobornik te poticatelj uporabe obnovljivih izvora energije, te je prvi ugradio solarne panele, vozio električni bicikl i električni automobil. Uz redoviti je pastoral završio je i studij „gestalt-terapije“ i pastoralne psihologije.

Na Dan Općine Malinska-Dubašnica, 20. srpnja 2016. godine, na prigodnoj svečanosti mons. Nikola Radić primio je nagradu Počasni građanin Općine Malinska – Dubašnica. Počasnu nagradu dobio je zbog kompjuterizacije župnih anagrafa, a priznanje zbog ekološkog doprinosa društvu.

Prigodni razgovor s popom Mikom u povodu dobivanja Priznanja objavljen u 75. broju Općinskog glasila Naši Zvoni s pročitajte na: https://www.malinska.hr/2016/09/24/mons-nikola-radic-najvise-zelio-raditi-s-ljudima/

Počivao u miru!

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA