Leona Petrović osvojila dvije zlatne medalje!

Leona Petrović osvojila dvije zlatne medalje!

Izniman uspjeh je postigla Malinskarka Leona Petrović koja je nakon četiri borbe u dvije skupine osvojila 2 zlatne medalje u point fightingu (mlađe kadetkinje početnice do 47 kg i mlađe kadetkinje do 47 kg) te je izabrana za najbolju natjecateljicu turnira u point fightingu. Budući je to njezino četvrto natjecanje u karijeri nastupila je među početnicama gdje je pobijedila Taru Šantek iz Gline i Anu Nimac iz Benkovca. Obje protivnice je pobijedila prije isteka regularnog vremena rezultatima 6:0 i 6:0. U standardnoj konkurenciji mlađih kadetkinja Leona je prvo pobijedila Milanu Drajić iz Gline 3:0, a u finalu Gabrielu Starčević iz Kutine 7:3. Uspjeh je tim značajniji ako znamo da je Gabriela ove godine osvojila dva druga mjesta na europskim kupovima u Karlovcu i Sarajevu te peto mjesto na svjetskom kupu u Innsbrucku te zauzima 16. mjesto na svjetskoj rang listi. Zahvaljujući svemu prikazanom Leona je na kraju natjecanja proglašena najboljom natjecateljicom turnira u disciplini point fighting.

Malinskar Elvis Japić je zauzeo drugo mjesto među seniorima u point fightingu preko 94 kg. On se u finalu borio protiv odličnog Tea Grgića iz Odžaka, BiH. Teo je 20 kg lakši i 16 godina mlađi od našeg Elvisa pa je njegova brzina i okretnost presudila u meču koji je završio rezultatom 6:0 za predstavnika BiH. Elvis je, nakon višegodišnje stanke, nedavno nastavio s kickboxing treninzima i ovo natjecanje je bilo važno da provjeri svoju spremnost. U tom smislu, njegova izvedba je bila vrlo dobra.

Natjecanju je pristupilo 212 sportaša iz 28 klubova i 3 države (Hrvatska, Slovenija i BiH) koji su imali 258 nastupa. Uz krčke kickboksače su bili njihovi treneri Ana Znaor Milohnić i Predrag Znaor.


FOTOGALERIJA:


 

Izvor: Osnovna škola Malinska  – Dubašnica
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA