Živimo SAMO ZDRAVO!

Živimo SAMO ZDRAVO!

U ponedjeljak 8. svibnja učenici osmih razreda sudjelovali su u maloj školi zdrave prehrane. U suradnji s organizacijom Gaia Nova koja promovira zdraviji pristup životu kroz pravilan izbor i pripremu prehrane, naša škola sudjeluje u programu Samo zdravo. ????

 

Na samom početku naučili smo što sve može utjecati na naše zdravlje. Rezultati istraživanja potvrđuju da čak 80 posto čimbenika koji utječu na zdravlje su prehrana i stil života. Ostalih 20 posto čine genetika i zagađenost. Dakle, na većinu čimbenika mi sami možemo utjecati.

Nakon teorijskog dijela i rasprave o zdravoj prehrani, prezentirane su nam namirnice od kojih ćemo napraviti zdravi napitak. Uz voće i povrće, dobili smo zadatak raspoznati i samoniklo bilje te smo naučili da su maslačak, trputac, kopriva, list divlje jagode te list vinove loze vrlo zdravi i hranjivi. U zdravi napitak dodali smo i orašaste plodove te grožđice za slatkoću.

Zatim smo svi isprobali zdrave napitke i uvjerili se iz prve ruke da živa hrana donosi čistu energiju, zdravlje, vitalnost i ljepotu! Veselimo se sljedećem susretu!

Ivana Bonifačić

 

FOTOGRALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Ivana Bonifačić

 

Izvor: Osnovna škola Malinska Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA