Malinska – Spring Break Fest

Malinska – Spring Break Fest

Proljeće je stiglo u Malinsku, a s njim i Malinska Spring Break Fest!

Ova manifestacija nudi odličnu priliku za opuštanje, zabavu i uživanje u predivnoj prirodi koju Malinska nudi. Od 28. travnja do 1. svibnja organiziraju se brojne aktivnostiradionicekoncerti i sajam rukotvorina i domaćih proizvoda kako bi se svi posjetitelji mogli zabaviti i pronaći nešto po svom ukusu.

Festival će biti otvoren na trgu ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine – DUBoak, sa radionicama mornarskih vještina, u petak, 28.4. od 17:00 do 19:00 sati. Imati ćete priliku naučiti osnove dizanja i spuštanja oglavnog jedra te sudjelovati u radionici vezivanja mornarskih čvorova – „Čvorologiji. Na istoj lokaciji, klapa „Intriga“ nastupiti će u večernjim satima od 17:00 do 21:00, gdje ćete uz najljepši zalazak Sunca moći uživati u klapskoj pjesmi.

U subotu 29.4., moći ćete se upoznati sa prekrasnom prirodom koju Malinska nudi uz Upoznajmo Dubašnicu – organizirano nordijsko hodanje koje počinje u 17:30 i traje otprilike 2 i pol sata. Nadalje, s  početkom u 17:00, u Interpretacijskom centru za maritimnu baštinu – DUBoak, organizirana je gastro radionica „Dubašljanska gaštronomija“* u kojoj možete naučiti kako se priprema domaća tjestenina, poznatija kao šurlice. Za sve sudionike nakon izrade šurlica slijedi degustacija uz čašu vina. U večernjim satima, od 19:00 do 22:00 zabavlja Vas IMAN Acoustic trio.

U nedjelju, 30.4., organiziraju se dvije interpretacijske šetnje pod nazivom „Priča o moru i dubu“**, od kojih će prva s početkom u 11:00 sati biti vođena na engleskom, te sa početkom u 14:00 na hrvatskom jeziku.

Predvečer, u očekivanju Praznika rada, sa početkom u 18:00 sati slijedi nezaboravna fešta sa gastro ponudom uz „Zagrebačke Beatlese sa tamburama“ – tamburaški sastav GAZDE i prateći SPEEN band!

Tijekom cijelog vikenda, te na ponedjeljak, 1.5., organiziran je sajam rukotvorina i domaćih proizvoda koji će se održavati od 10:00 do 20:00 sati, na rivi, od Turističkog ureda do Jaza.

 

*cijena radionice: 30 EUR, ograničen broj sudionika stoga je potrebna prethodna rezervacija mjesta. U cijenu radionice uključeno: tečaj izrade šurlica, pregača “DUBoak”, recept za šurlice sa žgvacetom,  čaša vina, degustacija šurlica sa žgvacetom i sve šurlice koje izradite!

Prijave za radionicu: duboak@malinska.hr / +385 91 621 4304

 

**šetnja je besplatna, potrebna je prijava na info@visitmalinska.com

 

 

 

Izvor: Turistička zajednica Općine Malinska -Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA