Poziv na dostavu video uradaka energetske tranzicije na europskim otocima Europske komisije 

Poziv na dostavu video uradaka energetske tranzicije na europskim otocima Europske komisije 

EUROPSKA KOMISIJA – Što nas očekuje u trećoj fazi Tajništva za čistu energiju EU otoka?

EUROPSKA KOMISIJA – Što nas očekuje u trećoj fazi Tajništva za čistu energiju EU otoka?

Organizacije 3E, Th!nk E, Steinbeis 2i, DNV i RdA uz pomoć Pokreta Otoka ponovno predvode Tajništvo za čistu energiju EU otoka

Tajništvom za čistu energiju EU otoka i u novom dvogodišnjem sazivu upravljat će europske organizacije 3E, Th!nk E, Steinbeis 2i, DNV i RdA.

.
Tajništvo surađuje sa širokim spektrom lokalnih dionika, vlasti, akademske zajednice i građana

Rad se odvija u bliskoj suradnji s lokalnim, regionalnim, nacionalnim i međunarodnim partnerima, uz posebnu podršku kroz mrežu od 8 regionalnih partnera, od kojih je jedan i Pokret Otoka.

Naša komunikacija odvija se u lokalnim sredinama i nastavlja povezivati otoke i otočane na događanjima diljem Europske unije. Povezujemo se kroz angažman na društvenim mrežama i putem videozapisa upoznajemo otoke koje su lice inicijative Čista energija za EU otoke.

U ovom mandatu planiramo ažurirati ”regulatorni inventar”. Na temelju ažuriranog inventara izradit ćemo Studiju o poboljšanju kapaciteta mreže te pokušati pronaći način kako bismo uklonili ovu uobičajenu prepreku razvoju obnovljivih izvora energije na otocima – rekao je Jan Cornillie, koordinator tajništva čiste energije za EU otoke.

.
Forum za čistu energiju EU otoka (7.-8. lipnja, otok Saaremaa, Estonija)

”U 2023. odabrat ćemo 30 otoka koji žele postati potpuno obnovljivi do 2030. Postizanje otoka koji se u potpunosti napajaju obnovljivom energijom cilj je zvijezde sjevernjače za treću fazu Tajništva Čiste energije za otoke EU. Na forumu #CE4EUislands 2023. raspravljat ćemo o svim elementima za postizanje te ambicije” – kažu iz Tajništva za čistu energiju EU otoka.

Događaju će se pridružiti i europska povjerenica za energetiku, Kadri Simson.
.

Register now: Clean energy for EU islands Forum 2023 | Clean energy for EU islands

.
Događaj će se odvijati hibridno, a svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti putem poveznice.

Da biste se registrirali za forum Clean energy for EU islands (#CE4EUislands) morate se prvo prijaviti sa svojim EU računom (dvofaktorska autentifikacija). Ako nemate račun, prvo postavite svoj EU-Login korisnički račun. Više informacija o EU Loginu i objašnjenje korak po korak potražite ovdje.

.
Poziv na dostavu video uradaka energetske tranzicije na europskim otocima

Novim pozivom za video zapise Tajništvo želi da otočne zajednice podijele videozapise svoje tranzicije i ambicija za prijelaz na čistu energiju, odnosno da svoje potrebe i ambicije za čistom energijom iznesu europskim donositeljima odluka na visokoj razini.

Videozapisi bit će ocijenjeni te će se potom napraviti odabir za prezentaciju tijekom Foruma za čistu energiju  7. i 8. lipnja na Sareemii u Estoniji. Video zapisi će dodatno dobiti publicitet objavljivanjem na web stranici Clean energy for EU islands te na društvenim medijima.

Rok za podnošenje je 15. svibnja 2023. Videozapisi mogu biti u vlastitoj produkciji, a mogu biti i proizvedeni u drugu svrhu, sve dok slijede smjernice za sadržaj.

Više informacija pronađite na #CE4EU Poziv za dostavu video uradaka.

___________
Autor: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: CE4EU

Izvor:

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA