Okupljanje civilnih udruga otoka Krka  – Krize iz svijeta doći će i na Krk – kako ćemo ih dočekati?!

Okupljanje civilnih udruga otoka Krka – Krize iz svijeta doći će i na Krk – kako ćemo ih dočekati?!

Okupljanje civilnih udruga otoka Krka
 
– Krize iz svijeta doći će i na Krk – kako ćemo ih dočekati?! –
Omišalj, Društveni dom, ul. Pušća 121
20.03.2023. u 18.00 sati

Dragi članovi udruga,
Ako barem ovlaš pratite medije znate da se u svijetu događaju razne krize. Znanstvenici iz sustava UN-a naročito upozoravaju na dramatične posljedice djelovanja nekoliko kriza istovremeno, što će se sve češće događati. To zovu „Savršenom olujom“ – kada istovremeno djeluju klimatska kriza, gubitak bioraznolikosti i oskudica vode. Kad su u pitanju klimatske promjene mi smo treća najranjivija zemlja u Europi. Kako se klima sve brže mijenja, nije pitanje hoće li se i kod nas događati klimatski ekstremi, već KADA, kako intenzivni i s kakvim posljedicama na naš život. Iskustva iz cijelog svijeta su pokazala da kad se na mnogo mjesta istovremeno događaju krize, lokalno stanovništvo se sa svojim krizama mora nositi samo.  Što je stanovništvo bolje pripremljeno, povezano, solidarno, lakše prebrođuje krize.
TIKO vas poziva da dođete na okupljanje civilnih udruga otoka Krka da razgovaramo o tome što bi zajedno mogli poduzeti da kroz najavljene i nenajavljene krize bolje prođemo. Na skup ćemo pozvati i nekoliko profesionalaca iz JLS-a te iz komunalne i društvene infrastrukture. Zbog prostorno-organizacijskih ograničenja molimo da vaša udruga pošalje svoja DVA člana. Okupljanje će facilitirati g. Nenad Maljković iz Tranzicijskog središta za Hrvatsku, zvanični međunarodni trener za tranziciju pri Transition Training Community of Practice.
Molimo vas da nam povratno potvrdite dolazak članova vaše udruge.
Veselimo se vašem dolasku!
Tranzicijska inicijativa TIKO otok Krk
p.s. poklopilo se da je 20.03. Međunarodni dan sreće! „…to je više od proslave našeg dobrog raspoloženja, on nas podsjeća da je svijet bolje mjesto kad se povežemo s ljudima oko nas i brinemo o njima“ – dr. Mark Williamson.  Nadamo se da će i otok Krk postati bolje mjesto nakon našeg okupljanja.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA