Termini prikupljanja biootpada, radno vrijeme reciklažnih dvorišta i podjela komposta

Termini prikupljanja biootpada, radno vrijeme reciklažnih dvorišta i podjela komposta

Podsjetnik na načine i termine prikupljanja biootpada u 2023. godini

 

Ožujak je mjesec kada počinju proljetni radovi u vrtovima i okućnicama pa iz Ponikvi podsjećaju korisnike na promjene termina u ovoj godini i mogućnosti koje su im u zbrinjavanju zelenog otpada na raspolaganju:

  • biootpad se prikuplja ponedjeljkom i četvrtkom
  • na dan odvoza kamion će odvesti još jednu dodatnu vreću biootpada postavljenju uz smeđu kantu
  • za više od jedne vreće, koristite najbliže reciklažno dvorište
  • za velike količine zelenog otpada naručite grajfer ili veliki kontejner koji isporučuju na adresu (ova usluga se dodatno ne naplaćuje za 1 narudžbu godišnje) na telefon 654 640 ili na info@ponikve.hr.

Radno vrijeme reciklažnih dvorišta

 

S prvim danom ožujka službe prelaze na proljetno radno vrijeme reciklažnih dvorišta. Tako će od 1.3. do 31.5. reciklažna dvorišta raditi od 9 do 17 sati, 5 dana u tjednu: ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak i subotu.

 

Podjela komposta u 2023. godini

 

Kao i svake godine, tijekom ožujka, travnja i svibnja korisnici će dobiti svoju vreću komposta zapremnine 50 l. Kuponi za podizanje 1 vreće komposta dolaze uz idući račun za usluge, a jedna osoba može iskoristiti najviše dva kupona.

Termini podjele komposta su: 20.03.-25.03.; 06.04. – 08.04.;27.04. – 29.04. i 25.05. – 29.05.2023. godine.

Za ovogodišnju su podjelu, zahvaljujući svima koji odgovorno odvajaju bio i zeleni otpad, na kompostani na Treskavcu obradili više od 5.600 tona bio i zelenog otpada od kojeg je proizveden visokokvalitetni humus pogodan za dohranu vrtova i zelenih površina. Na taj način vraćamo dug prirodi, vraćamo tlu ono što smo mu prethodno uzeli.

Kao i do sada, moguće je naručiti i veće količine komposta u vrećama zapremnine 1,2 m3 po cijeni od 39,82 E/300 kuna za vreću. U cijenu je uračunata dostava.

Izvor: Ponikve eko otok Krk

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA