U spomen na Branka Fučića

U spomen na Branka Fučića

Iako je prošlo tek nešto više od pola godine od otvorenje Interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, teško bi bilo nabrojati sva događanja koja je organizirala vrijedna ekipa na čelu s vrlo aktivnim voditeljem Ivom Bogovićem. Najnovije hvalevrijedno događanje održano je 31. siječnja 2023. na dan kada je prije 24. godine preminuo akademik Branko Fučić.

Prof. dr. sc. Sanja Zubčić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci održala je predavanje „Glagoljski spomenici Dubašnice i ostavština Branka Fučića“ kojim je podsjetila na veliku ulogu i važnost Branka Fučića, ne samo za Dubašnicu, već i za svjetsku slavistiku i povijest umjetnosti.

Studentice kroatistike Sena Ahmetović, Ines Briški, Natalia Došen i Ružica Andričić predstavile su glagoljske spomenike Dubašnice

Tekst Branka Fučića s Bašćanske ploče, koji se smatra najpotpunijim i najboljim, pročitali su Ivo Bogović i učenice Osnovne škole Malinska-Dubašnica.

Tom su prigodom posjetitelji imali priliku pogledati i poslušati neke od snimki na kojima akademik Branko Fučić govori o svom radu.

Poznavajući skromnost akademika Fučića i njegovu ljubav prema radu s mladima, ovo je najljepši način da se prisjetimo ovoga dičnoga sina naše Dubašnice” – istaknuo je Ivo Bogović.

FOTOGALERIJA
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA