Krčki karatisti na drugom izbornom turniru Trbovlje open

Krčki karatisti na drugom izbornom turniru Trbovlje open

U subotu 3.12.2022. u Trbovlju (Slovenija) održan je drugi međunarodni izborni turnir za Europsko prvenstvo „Trbovlje open“. Turniru je prisustvovalo preko 600 natjecatelja među kojima 11 naših otočnih karatista: Matija Božić, Zara Burnić, Niko Depikolzvane, Nadia Ibrahimović, Lucija Lesica, Amil Majetić, Matteo Mrakovčić Wernoth, Elias Josip Rudman, Mia Maria Rudman, Ira Šekuljica i Dorotea Stojaković. Nakon prespavanog puta slijedile su borbe u kategorijama koje su bile sve samo ne lagane. Ovo su karatisti koji su se na otok vratili s medaljama oko vrata: 

Amil Majetić – 2. mjesto

Elias Josip Rudman – 2. mjesto

Nadia Ibrahimović – 3. mjesto

Niko Depikolzvane – 3. mjesto

Osvajanjem medalje osvojili su i zlatne bodove koji će im se nadodati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači slijedeće godine na Cipru. 

Što o turniru kaže Nadia možemo pročitati u nastavku: 

„Borila sam se u kategoriji kadetkinje do 61 kilograma. Odradila sam 4 borbe. Prve dvije borbe sam pobijedila, no nažalost izgubila sam u polufinalu. Slijedila je borba za treće mjesto u kojoj sam pobijedila predstavnicu Mađarske s rezultato 9:3 i time sam si osigurala treće mjesto na turniru i bodove za Europsko prvenstvo.“

Na ovome turniru pratnja je bila i jedna mama koja se nije mogla oteti dojmu srčanosti kojom su se karatisti borili, što je napisala možemo pročitati: 

„Vratili su se u komadu, to je najvažnije, a o potrazi za izgubljenom torbom neću ni pisati previše. Svi su bili odlični, čestitke na medaljama! Oni koji nažalost nisu osvojili medalje također su bili odlični, svi su imali zaista teške kategorije i napete borbe… Bravo za sve!“

GALERIJA:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA