Održan maraton Malinska pliva

Održan maraton Malinska pliva

U subotu, 3. rujna 2022. u organizaciji riječkog Kluba daljinskog plivanja Primorje, Jedriličarskog kluba Malinska i Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica u Malinskoj je po sedmi puta održan tradicionalni međunarodni plivački maraton Malinska pliva.

Sa starta utrka na 3.000 i 1.500 metara krenulo je 46 plivačica i plivača, a na 50 metara devetero djece rođene 2008. godine i kasnije.

Najbrži na kraćoj, 1,5 km dugoj plivačkoj ruti u muškoj je konkurenciji bio Dušan Križnik, ispred drugoplasiranog Damira Peko-Lončara i trećeplasiranoga Borna Gabrić, dok je na istoj dionici u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela Sarah Cornelia Eberlein, ispred Tamare Petrc i Sabrine Frison.

Na duljoj, tri kilometra dugoj dionici najbrži je bio Damian Gardašanić, iza kojeg su na cilj stigli Nikša Stanojević i Bruno Gabrić. U ženskoj konkurenciji na toj duljoj dionici pobjedu odnijela Kim Stueber, ispred drugoplasirane Mirne Krkovic i treće Valentina Belašić.

U dječjoj konkurenciji, među mališanima rođenim od 2012. do 2015., najbrži je bio Adam Žeželić, dok je u konkurenciji sudionika rođenih od 2008. do 2011. pobjedu odnijela Ana Katar.

Osim prvoplasiranih, svi su natjecatelji, uključujući i djecu, dobili medalje za trud i zalaganje.

Na kraju su svi bilo zadovoljni, posebno organizatori, a zadovoljstvo nije krio predsjednik KPD Primorje Nenad Lulić koji je uručivao medalje i koji je nam je kraju istaknuo da će ovo biti veliki poticaj mladima da se bave ovim izuzetno zdravim sportom.

(Tekst i foto: MK)

FOTOGALERIJA:
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA