U Malinskoj održana Mića regata 2021.

U Malinskoj održana Mića regata 2021.

Ovoga je vikenda, 29. i 30. svibnja 2021. u Malinskoj održana treća po redu Mića regata, natjecanje u jedrenju za klase Optimist, Laser ILCA 4 (ranije 470) i Laser ILCA 6 (ranije Radial). Organizator ovoga natjecanja je Jedriličarski klub Malinska uz potporu Općine i TZ Malinska-Dubašnica. Pravo sudjelovanja imali su natjecatelji verificirani pri svojim nacionalnim savezima za 2021. godinu, a bodovalo se za prvenstvo Hrvatske kao i Primorsko-goranske županije.

Okupljenima prvog je dana poželio dobrodošlicu predsjednik Jedriličarskog kluba Malinska Zdenko Cerović, krčki gradonačelnik Darijo Vasilić, koji je ranije bio predsjednik krčkog JK Plav, najstarijeg jedriličarskog kuba na Jadranu, te načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić koji je i otvorio natjecanje.

Na ovom je natjecanju nastupilo 61 mladi jedriličarki i jedriličara u klasi Optimist, četvero u Laseru ILCA 6 i šestoro u Laseru ILCA 4 iz 8 hrvatskih klubova.

Nažalost, prvoga dana zbog nedostatka vjetra, od tri planirana, samo jedan plov su uspjeli do kraja odjedriti jedino Laseri. Drugoga dana, u nedjelju 30. svibnja vrijeme se smilovalo mladim jedriličarima. Vjetar je bio dobar tako da su održana sva tri plova u svim kategorijama.

U klasi Optimist, medu djevojčicama U12 najbrža je bila Vita Erceg ispred Alexandre Ivanove (obje iz JK Opatija) i Lole Milovčić iz JK Punat. Među njihovim vršnjacima, najbrži je bio Martin Mesić iz JK Punat ispred Nika Katunara iz JD Val Crikvenica i Tea Bećkarovića iz JK Malinska. U istoj klasi Optimist u ukupnom plasmanu prvo je mjesto među djevojkama osvojila Vita Erceg iz JK Opatija, drugo Alexandra Ivanovu također iz JK Opatija a treće Lola Mrakovčić iz JK Punat. Među dječacima prvi je bio Borna Mohač iz JD Val Crikvenica, drugi Maro Bratonja iz JK Opatija, a treći Andrej Uzelac iz JD Val Crikvenica. Nagrada je uručena i najmlađoj sudionici Emili Jaklin iz JK Opatija.

U klasi Laser ILCA 4 među djevojkama prvo mjesto osvojila je Tija Dujmović iz JK Opatija, drugo Dorotea Špišić iz lošinjskog JK Jugo, a treće Nika Udovičić iz JK Val Crikvenica, a među dečkima prvi je bio Karlo Ugrin iz kostrenskog JK Galeb, drugi Leon Braut iz JK Punat i treći David Cortesi iz kostrenskog JK Galeb.

U klasi Laser ILCA 6 najbrži nakon tri plova bio je Luka Hagenaver iz YC Zagreb ispred Antonia Lukšića iz JK Opatija i Luke Fatovićaiz YC Zagreb. Karla Savar, članica iz YC Zagreb bila je jedina djevojka u ovoj klasi, a na cilj je stigla kao druga u ukupnom plasmanu.

(MK)


FOTOGALERIJA:
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA