Osnovna škola Malinska-Dubašnica sadnjom borova uključila se u projekt Zasadi stablo, ne budi pan

Osnovna škola Malinska-Dubašnica sadnjom borova uključila se u projekt Zasadi stablo, ne budi pan

Hvalevrijedan projekt Zasadi stablo, ne budi panj! pokrenula je istoimena udruga kao građanska inicijativa 2019. godine kako bi sudionici u svojim mjestima diljem Hrvatske zasadili što više stabala te ozelenili svoje životne i radne sredine.

Projektu su se priključile gotovo sve odgojno-obrazovne ustanove na otoku Krku pa tako i Osnovna škola Malinska-Dubašnica. Ove su godine uključili po treći put 5. ožujka 2021. tako da su u Malinskoj na lokaciji Draga (ispod hotela Malin) posadili šest stabala alepskog bora.

Od učiteljice i agilne voditeljice Eko grupe Ane Marije Šviderski Jurinjak doznajemo da je ove godine zbog epidemioloških restrikcija u sadnji sudjelovao mnogo manji broj učenica i učenika – bili su, osim Ekološke grupe, još samo učenice i učenici 3.b razreda malinskarske Osnovne škole, već iskusni „sadioci“ koji već imaju poprilično iskustva od ranijih ovakvih akcija, sa smiješkom je dodala Šviderski Jurinjak. Naravno da su u ovome imali puno podršku od ravnateljice Osnovne škole Malinska-Dubašnica Nedeljke Turčić.

Bilo je tako simpatično gledati kako ovi mladi ekolozi s guštom zatrpavaju stabla, u čemu su im pomagali djelatnice i djelatnici malinskarskog komunalnog društva Dubašnica koji su nabavili ovih šest, preko 2,5 metara visokih, mladih alepskih borova. Zemlju i kompost donirala je otočna komunalna tvrtka Ponikve eko.

Od Tonija Kraljića iz KD Dubašnica doznajemo da je ovih šest stabala posađeno na mjestima na kojima su ranije također bila stabla, ali su zbog oštećenosti i opasnosti za prolaznike i kupače na obližnjoj plaži, morala biti uklonjena. Ostale borove na ovoj lokaciji malinskarski komunalci, pod stručnim vodstvom Kraljića, saniraju.

(Tekst i foto: MK)

FOTOGALERIJA:
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA