Školski sat s Načelnikom

Školski sat s Načelnikom

U programu nastave Prirode i društva za treći razred nalazi se nastavna cjelina Ja i drugi u zajednici u kojoj učenici upoznaju život u mjestu, organizaciju, prava, dužnosti i pravila u zajednici, sigurnosnu uporabu elektroničkih medija… Tko nas može bolje upoznati s ovom temom i dati odgovore na mnogobrojna dječja pitanja nego li prvi čovjek Općine.

Zato smo u goste pozvali načelnika Općine Malinska – Dubašnica, gospodina Roberta Antona Kraljića. Načelnik je trećašima iz 3. a na vrlo pristupačan način predstavio svoju dužnost i rad općinskih zaposlenika, funkcioniranje i suradnju s mnogobrojnim tijelima na otoku i u županiji. Jedan školski sat je prebrzo prošao.

 


Djeci nije nedostajalo pitanja, a načelnik je strpljivo i predano odgovarao na sva; koliko ima godina, poznaje li neku slavnu osobu, gdje je sve živio, je li teško biti načelnik, je li se bavio nekim sportom, ima li nadimak, kako se postaje načelnik, kako donosi odluke, koje je predmete najviše volio u školi, ima li on šefa, može li žena postati načelnik, što je najteže i što najlakše u njegovom poslu,…

Obogaćeni novim saznanjima i iskustvom nastavljamo u lov za znanjem. Načelniku Robertu Antonu Kraljiću se zahvaljujemo što je odvojio svoje vrijeme i bio naš gost u razredu.

Ivona Dundović-Ljutić

Izvor:Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA