POGLEDAJTE: Jubilarna božićna priredba Osnovne škole Malinska  – Dubašnica!

POGLEDAJTE: Jubilarna božićna priredba Osnovne škole Malinska – Dubašnica!

S ponosom i iznimnom radošću obavještavamo sve nama drage ljude, prijatelje naše škole, učenike, roditelje, djedove i bake da je naša jubilarna božićna priredba spremna za gledanje. Protrljajte oči, razbistrite um, otvorite srca za ono što slijedi.

 

U godini koja je sve samo ne uobičajena, zajedničkim smo snagama ostvarili nešto što je nadraslo sva početna očekivanja i ideje. Još smo u rujnu odlučili da od tradicije ne odustajemo, samo smo morali pronaći način da taj cilj i ostvarimo. Desetu godinu zaredom učenici naše škole sudjelovali su u projektu stvaranja novogodišnjega kalendara i prigodnog scenskog programa. Suradnja s Mikić grupom koja kalendar oplemenjen učeničkim radovima uručuje svojim partnerima tako je proslavila svoj deseti rođendan na obostrano zadovoljstvo. Ornament kao temu ovogodišnjega kalendara razradio je Predrag Znaor, učitelj Likovne kulture, a izvedbu su, osim njega, usmjeravale učiteljice razredne nastave. Interpretacije teme vrlo su raznolike, a odabrani učenički radovi prava su umjetnička djela. Kao što je običaj bio svake godine do sada, učenički radovi predstavljeni su u dijelu priredbe koju smo iz školske sportske dvorane preselili na vaše ekrane.

O razlozima našeg iznimnog ponosa govore i brojke, naime u ovogodišnjem programu sudjeluje svih 16 razrednih odjeljenja s čak 20 točaka. Učenike razredne nastave pripremale su njihove razredne učiteljice Mihaela Košić i Đana Krnčević, Iva Spiciarich i Anita Čemeljić Karabaić, Ivona Dundović Ljutić i Ana Marija Šviderski Jurinjak, Anamarija Čubranić i Karmen Depikolozvane te učiteljica produženoga boravka Vedrana Kresić, dok su učenike predmetne nastave pripremale učiteljice Hrvatskoga jezika Marija Iličić, Petrica Mrakovčić i Simona Šamanić Ježabek, glazbene je točke pratio na klaviru učitelj Davor Burlović, a obradu i montažu videozapisa preuzela je Alenka Žužić.

U periodu priprema, uvježbavanja, a potom i snimanja nailazili smo na prepreke, međutim vješto smo se prilagođavali novim uvjetima, u hipu nalazili rješenja i ulagali mnogo vremena i truda da sve na vrijeme napravimo.

Razmišljajući o tome što napisati u popratnome tekstu ovoga dugoočekivanoga videouratka, odabiremo samo radost i optimizam. Nadamo se da ćemo na gledatelje uspjeti prenijeti barem djelić veselja i pozitivne atmosfere koja se širila našim hodnicima tijekom snimanja.

Naposljetku, prepustimo se stručnom vodstvu naših ovogodišnjih voditelja Petra Tehomilića i Laure Kraljić i krenimo u avanturu. Podsjećamo da će dobrovoljni prilozi koji će se skupiti distribucijom kalendara učenicima i djelatnicima škole biti usmjereni akciji Teov put do prvog koraka.

Simona Šamanić Ježabek

Važno! Snimanja su za pojedine točke započela još u listopadu kada su propisane mjere zaštite zdravlja bile manje restriktivne. Sve su se točke realizirale na razini pojedinih razrednih odjeljenja što znači da se učenici nisu miješali. Većina je izvedbi snimljena u holu škole prema utvrđenome rasporedu kojim nije dolazilo do susretanja učenika različitih odjeljenja ili pak u razrednim učionicama koje učenici ne dijele ni sa kim. Školski su prostori održavani u skladu s mjerama, često provjetravani i dezinficirani.

Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA