Jesenska šetnja Dubašnicom

U utorak 20. listopada obilježili smo Svjetski dan pješačenja. Svaki je razred krenuo u otkrivanje svojeg kutka prekrasne prirode Dubašnice koja nas je dočekala osunčana, u punoj paleti raskošnih jesenskih boja.

Prvašići i četvrtaši su prošetali uz more i usput ponavljali sadržaje iz Prirode i društva. Učenici drugih i trećih razreda prošetali su kroz brojna dubašljanska sela i putem razgledali prekrasna polja, maslinike, suhozide, bare, dubašljanske kapele i promatrali vegetaciju, ljekovite biljke, domaće i divlje životinje, šumske plodove i naučili se orjentirati pomoću znakova u prirodi i Sunca.

Petaši su prošetali do starog groblja sv. Apolinara i dalje šumskim stazama do Porta i svoju jutarnju šetnju završili lijepim druženjem uz more. Na starom groblju posjetili su grob akademika Branka Fučića i naučili brojne zanimljivosti o načinu života naših starih i čuli interesantne povijesne priče iz Dubašnice. Šetnja je bila ispunjena druženjem i lijepim susretima s životinjama, jesenskim plodovima, neobičnim prozorčićima, čudesnim stablima i drugim brojnim ljepotama dubašljanske prirode i njezinih sela.

Šestaši, sedmaši i osmaši krenuli su u otkrivanje nekih drugih dubašljanskih staza. Tako su neki prošetali Rajskom cestom prema Kijcu, a drugi do Gabonjina. Za učenike 7.a razreda šetnja je bila vrlo poučna i zabavna. Osim što su uživali u ljepotama prirode i jesenskim krajolicima, posjetili su i arheološko nalazište Cickini.

 Ovogodišnji Dan pješačenja obilježili smo, kao i svake jeseni, u šetnji, otkrivanju prirodnih ljepota Dubašnice i  njezine bogate kulturno povijesne baštine, druženju i igri, susretu sa zanimljivim ljudima i u otkrivanju nekih novih interesantnih priča o našoj Dubašnici. Također, i ove smo godine ovaj lijepi projekt spojili i sa eko pričom. Svaka je grupa na svom putu skupljala smeće, tako da su sada dubašljanske šetnjice ne samo lijepe, već i čiste.


FOTOGALERIJA:


 

Izvor: Osnovna škola Malinska  Dubašnica

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.