Ukidanje e-propusnica.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 10. svibnja 2020. stavlja se van snage Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, odnosno ukidaju se e-propusnice tako da se građani Republike Hrvatske mogu slobodno kretati teritorijem države uz izuzetak otoka Brača.

Ova se odluka primjenjuje od ponedjeljka, 11. svibnja. Također u ponedjeljak nastavljaju s radom dječji vrtići, osnovne škole (prva četiri razreda), trgovački centri i ugostiteljski objekti.

Od ponedjeljka se uspostavlja međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu. Otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet.

Omogućava se okupljanje do 40 osoba, umjesto do 5 osoba kao do sada, te će moći započeti s treningom svih sportaša na otvorenim igralištima. Što se tiče zatvorenih prostora kao što su teretane i fitness, one će se moći otvoriti u srijedu, 13. svibnja – na današnjoj je konferenciji za medije izvijestio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Izvor: otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA