Stanovnici s prebivalištem na otoku Krku po cijelom otoku putuju bez propusnice.

Stanovnici s prebivalištem na otoku Krku po cijelom otoku putuju bez propusnice.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je 8. travnja 2020. donio Odluku o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

U odluci stoji da se pod mjestom prebivališta ili stalnog boravka smatra i/ili administrativno područje više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području i dijele zajedničke rizike, kada su zaključile Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite.

Ovom su odlukom jedinice lokalne samouprave dužne zaključene Sporazume dostaviti Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova putem županijskih stožera civilne zaštite.

Grad Krk i svih 6 općina s otoka Krka zaključile su Sporazum kojim je odlučeno da se građani mogu slobodno kretati, bez propusnica, po cijelom otoku Krku.

Ravnateljstvu civilne zaštite putem Županijskog stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije poslana su dva dokumenta Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite i Odluku o osnivanju Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka. S obzirom na to da je odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske stupila na snagu s danom donošenja, na otoku Krku počet će se primjenjivati od danas, 9. travnja 2020. godine u 13,00 sati.

(MK)

Izvor: otok-krk.org.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA