STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: OBAVIJEST O IZDAVANJU PROPUSNICA

S obzirom na povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19 (koronavirus), Stožer civilne zaštite RH donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti. Napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je isključivo uz posebne propusnice i to samo u iznimnim situacijama.
Prema odluci navedenog Stožera, jedna od takvih situacija je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka.
U tom slučaju, i samo u tom slučaju, stanovnicima Općine Malinska-Dubašnica propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Općine Malinska-Dubašnica.
Stožer civilne zaštite Općine Malinska-Dubašnica propusnice može izdati samo i isključivo građanima Općine Malinska-Dubašnica odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Općine Malinska-Dubašnica.
Svi ostali, propusnice za ovu svrhu moraju zatražiti od stožera koji djeluju na području općine ili grada u kojem su prijavljeni. Primjerice, osobe koje su prijavljene u Krku, dozvolu za napuštanje Krka iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, moraju zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Krka, osobe prijavljene u Omišlju, od Stožera civilne zaštite Općine Omišalj i slično.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Općini Malinska-Dubašnica, svoje propusnice za napuštanje područja Općine Malinska-Dubašnica iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, mogu zatražiti putem maila: stozer.cz@malinska.hr.

Potrebni podaci za izdavanje ove propusnice su:

1. Ime i prezime
2. OIB
3. Adresa
4. Mjesto u koje odlazite prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
5. Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
6. Ime, prezime i OIB osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka
7. Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
8. Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka.

Također, počevši od sutra (24. ožujka), sve informacije o ovoj temi građani Općine Malinska-Dubašnica mogu dobiti na broj telefona 051 750 500, koji je dostupan svakog radnog dana od 8 do 15 sati. Propusnica se može podići na adresi Lina Bolmarčića 22, Malinska (Općinska zgrada), u vrijeme koje je prethodno dogovoreno telefonom.
Prema odluci Stožera civilne zaštite RH, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.
Inače, prema odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, ukoliko imaju važeću propusnicu, zabrane se ne odnose na osobe koje imaju sljedeće obaveze odnosno potrebe:

a) promet i kretanje nužno za opskrbu pojedinih područja,
b) dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe,
c) izvješćivanje javnosti,
d) stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb,
e) vitalne obiteljske razloge poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština,
f) putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće,
g) žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Prilikom ulaska i izlaska s područja moraju se poštivati sljedeće mjere:
• socijalno distanciranje,
• nezadržavanje na javnim prostorima,
• posjedovanje valjane propusnice.

Prema Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju:

• odgovorne osobe u pravnoj osobi odnosno poslodavci u slučajevima pod a, b, c, f ili g odnosno u slučaju prometa i kretanja nužnog za opskrbu pojedinih područja, dnevnih migracija zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvještavanja javnosti, putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19,
• izabrani liječnik obiteljske medicine u slučaju pod d tj. stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb,
• nadležni stožeri civilne zaštite u slučaju pod e tj. kada se radi o vitalnim obiteljskim razlozima poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Stožer civilne zaštite
Općine Malinska-Dubašnica


Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.