Božićno – novogodišnja priredba Osnovne škole Malinska – Dubašnica

Božićno – novogodišnja priredba Osnovne škole Malinska – Dubašnica

Godinu polako privodimo kraju uz tradicionalno okupljanje povodom božićno-novogodišnjih blagdana. Program održan 16. prosinca u našoj sportskoj dvorani prikazao je ono na čemu smo užurbano radili posljednjih dana jer su ovogodišnje okolnosti ipak ponešto izmijenile prvotni plan.

Taktovi Malinske vale označili su početak ovogodišnje priredbe. Programom su nas zrelo i sa sigurnošću vodili učenici osmoga razreda Edita Begaj i Josip Filipović koje je uvježbala učiteljica Marija Iličić.  Nakon pozdravnih riječi voditelja i ravnateljice prepustili smo se različitim umjetničkim izražajima. Za glazbu su se, kao i uvijek, pobrinuli naši zborovi, učitelj Davor Burlović vodio je Veliki zbor, dok je Mali zbor uvježbala i vodila učiteljica Karmen Depikolozvane. Priliku za soliranje u veselim božićnim pjesmama dobile su Lucija Gajzler, Flora Gregurić, Laura Kraljić, Paola Medved, Nina Šimić, Helena i Jelena Tadejević, Lucija Žužić, Mia Žužić i Mara Bogović. Lijepe nam domaće, čakavske riječi prenijele su Lorena Kosić i Mia Žužić recitacijama Ča i Dragi kamik po odabiru učiteljice Petrice Mrakovčić. Mlađe recitatore ponosno je predstavljala Mia Jurasić koja je iznijela svoju interpretaciju Božićne čestitke. Uz pomoć učiteljice Ivone Dundović Ljutić prvašica Mia za svoj je nastup dobila glasan pljesak. Simpatije su svakako pridobile i učenice prvoga razreda, članice plesne skupine, pod vodstvom učiteljice Mihaele Košić.


Predstavljanje kalendara za 2020. godinu zauzelo je središnje mjesto u programu. Učitelj Predrag Znaor ukratko je objasnio motivaciju za izradu likovnih radova te je redom po mjesecima, uz prikaz radova na platnu, prozivao nagrađene učenike. Nagrade je u ime Mikić grupe, dugogodišnjeg partnera i sponzora kalendara,  uručila Barbara Gajzler. Naslovnicu kalendara krase radovi Marte Kirinčić, Leone Petrović, Romi Kovačević i Marte Ćuk, za siječanj je odabrana Marijana Zmajla, za veljaču Anamarija Kraljić, ožujak Paola Bogović, travanj Filip Šplehar, svibanj Dominik Lesica, lipanj Lucija Linardić, srpanj Lucija Žužić, kolovoz Nina Šimić, rujan Lorena Brnica, listopad Julija Tadejević, studeni Klara Kirinčić te za prosinac Ivano Karabaić.U želji njegovanja onih iskonskih božićnih vrijednosti donacije prikupljene za kalendar ove će se godine usmjeriti potrebitoj obitelj iz naše zajednice.

Zahvaljujemo svim partnerima iz lokalne zajednice bez čije pomoći zasigurno ne bismo mogli održavati tradiciju okupljanja, zahvaljujemo učenicima koji su u kratkom vremenu dali sve od sebe da program postavimo na pozornicu, zahvaljujemo kuharu i spremačicama koji su se pobrinuli za domjenak, zahvaljujemo domaru što je na raspolaganju za sve što naumimo, zahvaljujemo svim učiteljima koji su sudjelovali u realizaciji programa, a posebno učiteljici Ivoni Dundović Ljutić koja je početnu ideju učinila izvedivom te naposljetku zahvaljujemo roditeljima, bakama, djedovima i svim ostalim uvaženim uzvanicima koji su uveličali jedan važan događaj u našem školskom životu.

Simona Šamanić


FOTOGALERIJA


foto: Irena ŽužićIzvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA