Pružatelji usluga smještaja gostiju s područja grada Slunja posjetili kolege u Malinskoj

Pružatelji usluga smještaja gostiju s područja grada Slunja posjetili kolege u Malinskoj

Tridesetak članica i članova Udruge obiteljskog smještaja Slunj zajedno s direktorom Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Slunja Draganom Smrzlićem, stigli su u Malinsku 30. studenoga 2019. u dvodnevni posjet kolegicama i kolegama okupljenima u Udrugu obiteljskog smještaja Mali Dub.

Prvoga dana domaćini su im pokazali ono što Malinska s ponosom može pokazati, između ostaloga i posebnosti poput arheološkog nalazišta Cickini i Kuće dubašljanske baštine.

U večernjim satima svi su se zajedno okupili u malinskarskom hotelu Malin gdje ih je srdačno pozdravila predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Mali Dub Gordana Stanković. Pročitala je pozdravno pismo direktorice Ureda Turističke zajednice otoka Krka Majde Šale koja zbog obveza nije mogla nazočiti ovom susretu.

Udruge obiteljskog smještaja Slunj Marijan Katić, od kojega je i potekla ova inicijativa o druženju, razmjeni iskustava i informacija, zahvalio se domaćinima na lijepom prijemu i pozvao ih u uzvratni posjet Slunju 25. i 26. travnja sljedeće godine.

Direktori Ureda TZ-a Grada Slunja i Općine Malinska-Dubašnica, Dragan Smrzlić i Daniel Manzoni, upoznali su nazočne o situacijama u „svojim kućama“, postignućima ali i problemima koje moraju u hodu rješavati te brojčanim podacima o smještajnim kapacitetima, krevetima, turističkom prometu…

Na ovom je susretu bio i Nedo Pinezić, jedan od najvećih stručnjaka u državi u turizmu, posebno u kategoriji obiteljskog smještaja, koji je odgovarao na brojna pitanja koja su zanimala nazočne, kao što je HRT pristojba, zbrinjavanje otpada, boravišna pristojba, novi zakon o pomoćnim ležajevima i mnoga druga. Na samom početku je naglasio da se njih sasvim pogrešno, naziva „iznajmljivačima“, jer oni to nisu, nego domaćini koji ugošćuju goste (turiste) u svojim prostorima.

Druženje se nastavilo na večeri u malinskarskom restoranu Noštromo, gdje se i zapjevalo i zaplesalo.

(MK)


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA