ĆIRO by Tarik Filipović u hotelu Malin

ĆIRO
Petak, 29. studenoga 2019. godine, hotel Malin, u 20:00 sati .

Cijena ulaznice: 40,00 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na dan predstave u hotelu Malin. 


U  sklopu mjeseca smijeha u hotelu Malin, održat će se treća predstava po redu pod nazivom “Ćiro” u izvedbi Tarika Filipovića. Predstava je monodrama inspirirana  likom i djelom osebujnog Ćire Blaževića, nogometne ikone i kultne ličnosti.  Nogomet je specifičan po tome što kao nijedan drugi sport izaziva buru reakcija, polemika, koliko ga se obožava toliko ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, eurposka prvenstva, sva ta događanja toliko obilježavaju svakodnevicu da bi se mogli svi ti važni datumi upisivati u kalendar državnih praznika. Euforija dolazi do vrhunca, stoga je tema monodrame sama nametnuta. Osim nogometa u širem smislu ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osobnost, karakter, nogometna ikona, koja uz svoje ime veže bezbroj asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.


 

U predstavi je moguće ustanoviti što je Tariku kao čovjeku i strastvenom nogometnom navijaču predstavljao Ćiro Blažević kroz proces odrastanja i sazrijevanja. Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva, vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Na Svijetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine su Ćiru prozvali, kao osebujnog i neponovljivog, trenera svih trenera, čije se rečenice citiraju i dan danas, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

 

Izvor: Turistička zajednica Općine Malinska – Dubašnica

Povezane teme