Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi

Mjesec hrvatske knjige u Osnovnoj školi

Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) vrijeme je u kojem knjižnice diljem Hrvatske organiziraju različite programe, radionice i gostovanja s ciljem promicanja čitanja i popularizacije hrvatskih autora i njihovih djela.

Upravo tim povodom u  goste nam je stigla književnica Melita Rundek koja je održala književni susret s učenicima četvrtoga i šestoga razreda.

Melita Rundek može se pohvaliti vrlo bogatim stvaralaštvo. Napisala je 21 roman, od kojih je čak 17 namijenila djeci i mladima, poznate su njezine slikovnice, a piše i za dječje časopise. Njezin prvi roman Psima ulaz zabranjen nagrađen je nagradom Ivana Brlić-Mažuranić i njezino je najpoznatije djelo. Književnica je podijelila s učenicima anegdote iz života na vrlo zanimljiv i duhovit način te im je savjetovala  da čitaju, čitaju… čitaju što više!

U školskoj knjižnici dostupne su Melitine knjige Psima ulaz zabranjen i Hrvač, a tijekom susreta književnica je izdvojila i svoje djelo Haj, ja sam online koje je prvo književno djelo za djecu i mlade koje obrađuje temu ovisnosti o internetu.

Svakako potražite Melitine knjige, čitajte i zaronite u njezin svijet mašte!

Na svijetu ima mnogo opasnih stvari, bića i pojava, ali najopasnije od svega je – prekinuti čitača u čitanju. Kad se zakuca na vrata priče i utone u svijet mašte u kojemu vladaju drugi zakoni, kad te zaokupe junakinje i junaci, njihovi podvizi… Oh! Tu treba biti oprezan! Povratak u zbilju mora biti lagan i postupan.

(iz knjige Psima ulaz zabranjen)

Simona Šamanić


FOTOGALERIJA:foto: Simona Šamanić
Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA