Osnovnoškolci sudjelovali u eko-akciji Zasadi drvo, ne budi panj

Osnovnoškolci sudjelovali u eko-akciji Zasadi drvo, ne budi panj

U petak 25. listopada 2019. godine, naša se škola pridružila plemenitoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća, eko akciji čiji je slogan Zasadi drvo, ne budi panj i koja se od 25. do 27. listopada provodi diljem naše domovine.

U sadnji drveća sudjelovali su predstavnici svih razreda. Učenici su s velikim zadovoljstvom, na lokaciji Porat, posadili 21 sadnicu autohtonih mediteranskih drveća; primorskog bora, crnog bora i čempresa.

Zahvaljujemo djelatnicima Komunalnog društva Dubašnica na čelu s gospodinom Tonijem Kraljićem od kojih smo puno naučili i koji su nam pomogli u sadnji, kao i Udruzi Termen iz Malinske koja nam je donirala sadnice.

Pogled na mala stabalca borova koje smo zasadili ispunio nas je srećom. Neka buduća velika stabla dobila su i svoja imena koja su im dodijelili njihovi saditelji.

Ana Marija Šviderski Jurinjak


Bravo za naše male čuvare prirode i učiteljicu Ana Mariju Šviderski Jurinjak koja je okupila učenike u ovom hvalevrijednom projektu, još jednom u nizu zanimljivih i iznimno vrijednih eko projekata koje je organizirala i osmislila sa učenicima naše škole.

Želimo da svako od malih stabalca koje su zasadili izraste u velike borove, da pružaju šetačima hlad, da u njihovim krošnjama ptice i vjeverice pronađu svoj dom i da dugo godina svojom ljepotom krase krajolik naše lijepe Dubašnice.FOTOGALERIJA:foto: Simona Šamanić i Ana Marija Šviderski Jurinjak

izvor:Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA