Sabina Barbiš posjetila Kaunas u Litvi u sklopu programa Tandem Cultural Capitals

Sabina Barbiš posjetila Kaunas u Litvi u sklopu programa Tandem Cultural Capitals

Sabina Barbiš posjetila Kaunas u Litvi u sklopu programa Tandem Cultural Capitals.

Tandem Cultural Capitals je program suradnje koji povezuje europske djelatnike iz područja kulture, nudeći im platformu za umrežavanje na zajedničkim projektima, pružanjem stručne i financijske pomoći. Namijenjen je djelatnicima u kulturi i njihovim organizacijama koje se nalaze u 7 bivših ili budućih gradova s titulom Europske prijestolnice kulture.

Arhitektica Sabina Barbiš, predstavnica Udruge Termen iz Malinske u okviru Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, posjetila je u rujnu grad Kaunas te u suradnji s Nacionalnim Teatrom Kaunas, kojeg predstavlja Skaiste Jurene te SzeretFilm Stúdió, kojeg predstavlja Tamás Buvári, razvila novi projekt Voda Víz Vanduo.

Sabina, Skaiste i Tamás su ljudi odrasli uz vodu – more, rijeke, jezero; te će ovim putujućim projektom, kroz interdisciplinaran pristup, obratiti pozornost publike na vodu i njen nesumnjiv utjecaj na svakoga tko je uz nju živio te koja je vječiti izvor inspiracije umjetnicima.

Skaiste je nedavno posjetila Malinsku te upoznala potencijalne partnere projekta Voda Víz Vanduo: Vedrana Ružića, renomiranog slikara i jazz glazbenika, Kristinu Paunovski, umjetničku direktoricu i voditeljicu plesne skupine K2K, Sanju Polonijo, direktoricu TZ–a Vrbnik te Dinu Valković, tajnicu Vrbničkog kulturnog društva Frankopan.

Tijekom boravka u Kaunasu, Sabina je upoznala predstavnike tima Europska prijestolnica kulture – Kaunas 2022, koji su ju uputili u svoje vrlo detaljne pripreme za 2022. godinu. O Kaunasu Sabina kaže da je predivan grad pun potencijala, zanimljive arhitekture i kulture i vrlo susretljivih ljudi.
U studenom će se predstavnici 7 gradova ponovno susresti u Leeuwardenu u Nizozemskoj, gdje će prezentirati svoje projekte predstavništvu tima Tandem Cultural Capitals.


Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA