Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine

Blagdan svetog Apolinara, 20. srpnja (ranije 23. srpnja), od davnina se svečano proslavlja u Dubašnici pod nazivom Polinarova. Sveti Apolinar je zaštitnik župe Dubašnica i njemu je posvećena župna crkva u Bogovićima. Od 1997. godine to je i Dan Općine Malinska-Dubašnica.

Ove je godine svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica održana dan ranije, 19. srpnja 2019. u nedavno otvorenom hotelu Riva u Malinskoj.

Kako tradicija nalaže, svečana je sjednica otvorena svečanim intoniranjem državne i županijske himne, a program je vodila Ivana Mišković.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Mirjana Maršić i pozdravila sve nazočne uzvanike i goste, među kojima su bili potpredsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Robert Maršanić, gradonačelnici Krka i Cresa, zatim načelnici s Malinskom bratimljenih općina Pinkovac (Austrija), Fulianka (Slovačka) i Škofljica (Slovenija) kao i svih šest općina s otoka Krka te brojni gosti i sumještani.

Općinski načelnik Robert Anton Kraljić je podnio kratko izvješće o radu Općine u proteklih godinu dana uz napomenu da je znakovito da je sve ove godine na Polinarovu u Malinskoj lijepo vrijeme. Od uspjeha je, osim izgradnje novih šetnica, javnih WC-a, cesta i pločnika, istaknuo veliki, 88 milijuna „težak“, projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, uglavnom za područja mjesta Porat, Vantačići i Sv. Vid Miholjice te uređenje „Doma udruga“ koji će na jesen primiti svoje nove korisnike.

Potpredsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Robert Maršanić domaćinima je čestitao Dan Općine. Istaknuo je da Primorsko-goranska županija ima s Općinom Malinska-Dubašnica izuzetno dobru suradnju što se iskreno nada da će se i ubuduće nastaviti. Općinskom načelniku potom je uručio prigodan poklon.

Na kraju su uručena priznanja i nagrade mladim sportašima, članici Kickboxing športske udruge Dubašnica iz Malinske Eli Znaor za osvojeno 3. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, članovima Športskog streljačkog kluba Dub iz Malinske Karli Žužić za osvojeno 2. mjesto pojedinačno na Državnom prvenstvu u Osijeku te Kristijanu Kobrehelu, Patriku Špleharu i Mariju Brautu za osvojeno 2. mjesto ekipno na Državnom prvenstvu u Osijeku u gađanju standard zračnom puškom. Osim njima, predsjednica Općinskog vijeća i općinski načelnik uručili su nagradu Anamariji Dujmović, učenici generacije krčke Srednje škole Hrvatski Kralj Zvonimir u školskoj godini 2018/19.

Svečanosti su doprinijeli izvrsna mlada pjevačica Leonarda Lisjak uz odličnu pratnju Filipa Rogine na gitari.

Nakon sjednice svi su mogli uživati u delicijama koje im je pripremilo osoblje hotela Riva.

(MK)

FOTOGALERIJA:


Izvor teksta i fotografija: MK, otok-krk.org

Povezane teme