Udruga mladih Termen primljena u tandem Cultural Capitals

Tandem Cultural Capitals je program suradnje koji povezuje europske djelatnike iz područja kulture, nudeći im platformu za umrežavanje na zajedničkim projektima, pružanjem stručne i financijske pomoći. Namijenjen je djelatnicima u kulturi i njihovim organizacijama koje se nalaze u 7 bivših ili budućih gradova s titulom Europske prijestolnice kulture.

Sudionici jednog grada EPK istražuju i i razvijaju suradnju sa sudionicima iz drugog grada EPK te tako zajedničkim trudom vlastitom gradu dodaju europsku dimenziju.

Među brojnim prijavama na program su primljene 3 organizacije s riječkoga područja: udruga Termen iz Malinske i njihova predstavnica arhitektica Sabina BarbišOtvoreno kazalište Omišalj koje predstavlja glumica Ratka Višnić iz Ogulina i udruga Gomirje u srcu 1566 s predstavnicom Manjom Kosanović.

Organizatorice su sudjelovale na prvom Forum susretu u Rijeci od 10. do 14. lipnja te stvorile tandem suradnju s organizacijama iz Kaunasa, Litva; Leeuwarden, Nizozemska i Novi sad, Srbija.

– U Učionicu sam se uključila kroz Program “Produkcija u kulturi” u rujnu prošle godine i trajao je oko šest mjeseci. Iznimno sam zadovoljna svime što sam naučila i kako smo radili, bila je to jedinstvena prilika i sad imam više hrabrosti i samopouzdanja za pokretanje vlastitih projekata. Tandem Cultural Capitals je svojevrsna druga faza mog obrazovanja, odnosno nadopunjavanje već stečenih znanja i vještina, ali prije svega stvaranje kontakata koji će rezultirati konkretnim projektom. U grupi sam s Margot Hoiting iz Nizozemske i Daivom Vaišnoriene iz Litve, zajedno smo počele razvijati ideju glazbenog festivala na Krku – izjavila je Ratka Višnić.

Tijekom rujna plan je posjetiti partnerske organizacije koje će uzvratiti posjet našem otoku Krku s ciljem bolje pripreme za nadolazeće zajedničke projekte koji će se odvijati sljedeće godine. Polaznice Tandema će u studenom nazočiti završnoj konferenciji s predstavnicima organizacija iz 7 europskih gradova u Leeuwardenu u Nizozemskoj.

(MK)

Izvor:otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

Zbog kvara na telefonskim linijama, molimo sugrađane da nam se u slučaju potrebe obrate putem elektroničke pošte:

info@malinska.hr.

ZAHVALJUJEMO NA RAZUMIJEVANJU!

OPĆINA MALINSKA  - DUBAŠNICA


 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.