Sastanak partnera u projektu Arca Adriatica u kojem sudjeluje i naša Općina

Sastanak partnera u projektu Arca Adriatica u kojem sudjeluje i naša Općina

U Tkonu na otoku Pašmanu održan je dvodnevni koordinacijski sastanak deset partnera okupljenih na tom projektu koji se provodi u okviru Programa Interreg Italija – Hrvatska. Primorsko-goranska županija u statusu je vodećeg partnera, a projekt se bavi zaštitom, promocijom i turističkom valorizacijom jadranske pomorske baštine te predstavlja nastavak uspješno realiziranih projekata Mala barka i Mala barka 2. Na sastanku su nazočili i predstavnici Općine Malinska-Dubašnica predvođeni načelnikom Robertom Antonom Kraljićem.

S područja naše županije u projekt su još uključeni i TZ Kvarnera kao i već navedena općina Malinska- Dubašnica. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 23,5 milijuna kuna od čega su 85 posto europska sredstva. Projektni budžet za PGŽ iznosi 3,02 milijuna kuna, a dovršetak projekta predviđa se do lipnja 2021.godine.

Glavni cilj projekta je razvoj zajedničkog turističkog proizvoda baziranog na načelima društvene i ekološke održivosti koji ujedno valorizira, čuva, štiti i promiče bogatu pomorsku baštinu pograničnog područja. Projekt će na području uključenih partnera maksimalno zaštiti postojeću materijalnu i nematerijalnu pomorsku baštinu te će ju kroz niz mjera sustavno iskoristiti kako bi se razvio i zaživio zajednički turistički proizvod.

Pomorska baština je velik neiskorišteni turistički potencijal obje države. S obzirom na trend promjene navika turista koji su sve više mobilni i za vrijeme svog boravka žele posjetiti više mjesta i država, jadranska regija u tom kontekstu prostorno predstavlja područje koje turisti doživljavaju kao jedinstven prostor.

(MK, foto: zadarskilist.hr)
Izvor:otok-krk.org.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA