Okusi otoka Krka – okusi proljeća

Krk Food Fest: Okusi proljeća, naziv je manifestacije koja se od 19. travanja do 31. svibnja 2019. održava u 20-ak restorana otoka Krka. Prilika je to za uživanje svim čulima u prekrasnim krčkim vizurama i okusima.

Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi iz mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima.

Restorani su ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju brojne delicije sa šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.

U Malinskoj, u restoranu Mulino, možete uživati u Juhi od šumskih šparoga, Fritaji sa šparogama, Šurlicama sa šparogama, kozicama i skutom, Pečenom janjetinom pod pekom ili na ražnju, Palačinkama sa skutom… U konobi Bracera nude Svježi ovčji sir sa šparogama na palenti i maslinovom ulju i namaz od skute s tartufima, Rižoto od šparoga, Domaću tjesteninu u šalši od pomidora s kozicama i šparogama, Mariniranu janjetinu u maslinovom ulju i ružmarinu na žaru, a po narudžbi Jan jetinu pod pekom. Bistro Toni nudi dva proljetna menija, mesni i riblji, a među specijalitetima su mu Proljetna salata sa šparogama, Pačja prsa s povrćem, Lignje u brudetu sa palentom. U konobi Intrada, nude se Fazzoletti sa svježim sirom i špinatom, Domaća janjatina na žaru, Pastirski pijat i Knežev presnac. U Noštromu u Malinskoj, moći ćete probati Proljetnu salatu sa sirom i orasima, Makarune s pestom, Fritaju i rižoto sa šparogama, Domaće šurlice s lignjama te Presnac od mladog ovčjeg sira. U restoranu Primorska kolibanudi se: Skuta sa jadranskim škampima i šparogama, Salata od morskih plodova sa bobom, Rižoto s jadranskim kozicama, škampima i motarom, Grdobina s pireom od boba i motara, Panacotta sa šparogama i Domaći crumble sa šparogama.

Okusni razlozi za dolazak na Krk su brojni, a kako je trenutačno za manifestaciju prijavljeno preko 100 različitih jela, predlažemo da pogledate i stranice na kojima se nudi smještaj.

Organizatori manifestacije su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s Gastronautima.



Izvor: TZO Malinska – Dubašnica

Povezane teme