Športski streljački klub Dubašnica proslavio 40. ti rođendan

Športski streljački klub Dubašnica proslavio 40. ti rođendan

U svojim prostorijama u Malinskoj 22. prosinca 2018. okupili su se članovi ŠSK Dub, od onih najmlađih pa do veterana i onih koji su u proteklih 40 godina učinili da ovaj uzorni sportski kolektiv postane najtrofejnije sportsko društvo, ne samo u Malinskoj nego i na cijelom otoku Krku.

Predsjednik Kluba Nediljko Vučetić pozdravio je sve nazočne i ukratko podsjetio na rad Kluba od 1978. godine kada je službeno počeo s radom u „Sokolani“ 1978. godine u Malinskoj pa do današnjih dana. Teško je nabrojiti sve uspjehe kluba, zato se Vučetić prisjetio samo onih, uvjetno rečeno, najvećih. Godine 1981. Ivo Malešić osvojio je prvenstvo ondašnje Jugoslavije, šest godina kasnije Dean Vignjević je u Mađarskoj osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka zračnom standardnom puškom uz juniorski svjetski rekord. Njegov brat Zoran bio je četvrti u Europi. Bilo je još mnogih izvrsnih rezultata koje su postigli braća Šakić, sestre Dorčić, Adriano Pavletić, Toni Komadina… pa do najmlađih kao što je Donik Begaj, a svakako počasno mjesto zauzima Andrej Krstinić koji danas suvereno vlada na natjecanjima samostrelom ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Počasno mjesto u njihovim vitrinama prepunim pokala, nagrada i odličja zauzima pehar za osvojeno 1. mjestu na prvom državnom natjecanju u samostalnoj Republici Hrvatskoj koju je ekipa ŠSD Dub u sastavu braća Dean i Zoran Vignjević te Nediljko Vučetić osvojila u travnju 1992. godine.

Svakako najzaslužniji za ove uspjehe je Josip Joža Ćuk koji danas živi u Zagrebu, ali, iako je već u poodmaklim godinama, nije propustio doći na ovu svečanost. Nije mogao sakriti suze kada se pun emocija prisjećao rada i uspjeha Kluba kroz proteklih 40 godina. Mirko Junačko mu je u ime ŠSK Dub uručio sliku „Masline“ domaćeg umjetnika Petra Ljutića.

Dr. Milan Radić je podsjetio da streljaštvo u Malinskoj ima povijest dužu od 40 godina, jer je 14. siječnja 1972. osnovan Jedriličarski klub Dub iz kojega je kasnije nastalo Sportsko društvo Dub u kojem su djelovale šahovska, ritmička, stolnoteniska, jedriličarska, ribolovna i streljačka sekcija, a 1978. godine osnovan je samostalni Streljački klub Dub.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić čestitao je članicama i članovima Kluba ovu značajnu obljetnicu i sve dosadašnje uspjehe i napomenuo da se, iako je tada još bio dječak, jako dobro sjeća uspjeha strijelaca i posebno veličanstvenog dočeka svjetskog prvaka Deana Vignjevića u Malinskoj 1987. godine.

Klub danas broji petnaestak članica i članova i to u disciplinama puška, pištolj i samostrel, a treniraju ih Dean Vignjević i Mirko Junačko.

OSVOJENE MEDALJE

REPREZENTATIVCI

(MK)


FOTOGALERIJA


 

Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk


Izvor:otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić