Malinska Beer Fest

Malinska Beer Fest

Novi (još uvijek bezimeni) trg u Malinskoj i ove je subote, 2 lipnja 2018. u potpunosti opravdao svrhu zašto je izgrađen.

Stvarno veliki broj ljudi, kako domaćih tako i turista došli su da uživaju u prvom izdanju Beer Festa, ili po domaću Fešti od bire. Iako nije bio velik broj ponuđača, broj različitih vrsta craft pive bio je poprilično velik, tako da su svi nazočni ljubitelji ove ukusne tekuće delicije mogli pronaći nešto što će odgovarati njihovom istančanom ukusu, uz nagrađivane pivske kobasice koje je za ovu priliku pripremilo osoblje malinskarskog Kings Caffea.

Na ovoj je fešti premijerno predstavljeno prvo krčko pivo nazvano Apolinar. Od Vedrana Jakominića iz King’s pivovare smo doznali da ovo pivo proizvodi riječka pivovara i da je ovo pivo dizajnirano da stoji uz bok nadaleko poznatih krčkih vina. Većina otočnih vina su bijela, a ovo je pivo crveno i ide s jelima uz koja ide crno vino, istaknuo je Jakominić. Iako se i ovo pivo proizvodi od ječma i hmelja, u njemu se osjeti nota terana. Poprilično je jače od većine ostalih piva, ima 8,1 % alkohola i valja ga koristiti racionalno, zaključio je. Oni koji ga nisu uspjeli probati u subotu, moći će to nadoknaditi bilo kojeg dana, jer je u stalnoj ponudi Kings Caffea u Malinskoj.

Sunce je polako zalazilo za Učku, a na binu su se počeli penjati glazbenici, 1, 2, 3… njih čak desetoro (kasnije im se pridružio još jedan gitarist) članica i članova benda Grapevine Babies, a s namjerom da se sa sumrakom se ne ohladi atmosfera. U tome su svojim pjesmama i funk ritmovima u potpunosti uspjeli. Frontmena benda Luku Adžića Kapitanovića zamolili da kaže nešto o ovoj, na otoku neopravdano baš i ne previše širokom pučanstvu poznatoj glazbenoj skupini. Rado se odazvao i u nekoliko rečečica opisao bend koji postoji već 5 godina, a zadnje dvije u ovoj formaciji. Grupa broji čak dvanaest članica i članova, od toga ih je polovica otočana, a polovica Riječana. Sviraju svoje skladbe i ove im je godine najveći uspjeh pozivnica za nastup na zagrebačkom Inmusik festivalu, jednom od 12 najboljih svjetskih glazbenih smotri, gdje će nastupiti rame uz rane s najboljim svjetskim izvođačima. Očekuje ih i nekoliko nastupa na otoku Krku. Na pitanje da li planiraju izdati nosač zvuka, Adžić Kapetanović re rekao da idu step-by-step, do sada su objavili 3 svoje skladbe, do kraja godine planiraju objaviti još novih, a kad ih se skupi dovoljno, objavit će u CD. Njegova sestra Dana se uključila u razgovor i rekla neka poručimo svima, posebno mladima, da slušaju dobru glazbu, sviraju i pjevaju, posebno funk koji se vraća na velika vrata, sa smiješkom je dodala.

Poznati pivski sommelier Zvonimir Pelko na zanimljiv je način pojasnio okupljenom mnoštvu na malinskarskom trgu što je craft pivo, koje su njegove značajke, u čemu se razlikuje od „običnog“ piva i još mnogo toga od ovom sve popularnijem pivu.

A onda su se začuli zvukovi dobrog starog roka u izvođenju riječke grupe Whiteheads. Na klavijaturama je bio dobro poznati pjevač, skladatelj i glazbenik Davor Tolja, polovica nekadašnjeg dua Denis & Denis čija je druga polovica bila Marina Perazić U pauzi smo mu čestitali značajnu obljetnicu 40 godina glazbene karijere. Zamolili smo ga da nešto o tome kaže za naš portal. Jednostavno je rekao da je prije tri dana (31. svibnja) u riječkom HKD-u velikim koncertom proslavio tu obljetnicu i sada ide dalje… Sviramo i uživamo u svirkama, nastavio je Tolja. Doznali smo da ovo ljeto ima poprilično nastupa, što s Marinom Perazić, što s Whiteheadsima, a u planu su nastupi u Puntu i Vrbniku.

I tako se užarena atmosfera u Malinskoj, koju su hladili maestral i hladno pivo, nastavila sve do ponoći…

Više fotografija nalazi se OVDJE.

(Tekst i foto: MK)


FOTOGALERIJA

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić