Delegacija mađarske općine Cserkeszőlő posjetila Općinu Malinska – Dubašnica

U petak, 25. svibnja 2018. u posjet Malinskoj stigla je delegacija zbratimljene općine Cserkeszőlő iz Mađarske. Šesteročlanu delegaciju vodio je načelnik Lajos Szokolaí, a među njima j bio i parlamentarac István Boldog, a dočekali su ih predstavnici Općine Malinska-Dubašnica načelnik Robert Anton Kraljić, njegov zamjenik Miroslav Topić, referentica za društvene djelatnosti Ivana Dobrović i direktor Ureda Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni.

U kraćoj šetnji Malinskom načelnik Kraljić upoznao je prijatelje iz Mađarske sa životom i gospodarstvom Općine, prvenstveno turizmom koji se polako širi i na mjesta udaljenija od mora.

Potom su se smjestili u veliku općinsku vijećnicu gdje je općinski načelnik Kraljić poklonio svom mađarskom kolegi knjigu dr.sc. Antona Bozanića „Dubašnica, povijesne mijene, drevna župa i iseljenici u New Yorku“, a ostalima knjige „Voljenoj vali: razvoj turizma u Malinskoj“ autora dr. Milana Radića.

Na početku sastanka, čelnik mađarske općine Szokolaí se ispričao što zbog zdravstvenih razloga nije mogao nazočiti na posljednjem zajedničkom druženju u Malinskoj, stoga je izuzetno sretan da je to danas nadoknadio.

Kasnije su u razgovoru dogovorili kratkoročnu i dugoročnu suradnju između ovih dviju općina, prvenstveno na planirane projekte suradnje ove i sljedeće 2019. godine. Razgovarali su, između ostalog, o mogućnostima uključivanja Malinske u Europsku udrugu piknika kao i o mogućnostima nadmetanja za dobivanje sredstava iz EU fondova Centralne Europe te Dunavske strategije.

(Tekst i foto: MK)


FOTOGALERIJA

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.