Otuđen novac iz hotela Pinia u Portu

Otuđen novac iz hotela Pinia u Portu

Nebojša Miljković je optužen da je iz novčanika koji je stajao u kancelariji iza recepcije hotela Pina u Portu otuđio 1.800 eura i 500 kuna.

»Nalazila sam se preko puta hotela kada sam primijetila da iz pravca mora prema hotelu dolazi Audi crne boje. Auto se zaustavio ispred hotela nedaleko mene, vozač je spustio staklo i počeo pričati sa mnom. Za to vrijeme njegov je suvozač izašao iz auta i otišao u hotel. Pomislila sam da je neki od izvođača radova za hotel, s obzirom na to da smo ga pripremali za sezonu. Nakon nekoliko minuta suvozač se vratio iz hotela i zajedno su naglo krenuli autom i otišli. Bilo mi je malo čudno u tom trenutku. Nakon možda dva sata vratila sam se u hotel i pitala sinove tko su bili oni s Audijem. No, oni su mi rekli da nitko nije bio. Tog istog dana navečer snaha je otišla u trgovinu i shvatila da u novčaniku nema novca za koji zna da ga je ostavila u njemu. Tada je svom suprugu, mom sinu, rekla da pogleda videonadzor s kamere i doista ugledali smo tu osobu koja je došla Audijem. Primijetili su na kameri da ta osoba pretražuje recepciju dok nije bilo nikoga. Riječ je o mlađoj muškoj osobi odjevenoj u bijelu majicu i traperice, imala je crne sunčane naočale na glavi.«

Tako je posvjedočila vlasnica hotela ispitana na tužilaštvu. I snaha vlasnice hotela potvrdila je da je tek u trgovini shvatila da joj je iz novčanika koji je stajao u kancelariji iza recepcije, na stalažama kraj registratora, nestalo između 1.800 i 2.000 eura i 500 kuna.

Kad su prijavili događaj policiji i ponovo pogledali snimke s video nadzora još jednom su se uvjerili da je okrivljeni, odnosno optuženi 42-godišnji Nebojša Miljković iz Zagreba, građevinac po struci, ušao u recepciju u kojoj nije bilo nikoga i pretraživao ladice u stolu recepcije. Nakon toga se vidi da ulazi u prostor iza recepcije, potom izlazi i naglo udaljava s mjesta događaja s kožnom torbicom koju je nosio preko ramena. Tu istu torbicu oduzeli su mu policijski službenici.

Miljković je proveo izvjesno vrijeme u istražnom zatvoru, pušten je sredinom listopada 2017. godine nakon što je protiv njega podignuta optužnica.


Izvor: tekst:Slavica Kleva, fotografija: Marin Aničić, Novi list, otok_krk.org.

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA