Iz drugih medija: U Malinskoj svečano otvoren novi dječji vrtić

Iz drugih medija: U Malinskoj svečano otvoren novi dječji vrtić

Konačno su liste čekanja za upis predškolaca u Općini Malinska-  Dubašnica postale prošlost jer je zadnjega dana mjeseca kolovoza 2017. svečano otvoren potpuno novi, veliki, moderni i funkcionalni dječji vrtić.


Državnom himnom u izvedbi Karin Kuljanić uz pratnju Roberta Grubišića na klavijaturama i mantinjadom koju su na sopelama odsopli braća Anton i Nikola Milčetić, započela je svečanost otvorenja novoizgrađenog dječjeg vrtića. Program je vodila Ivana Mišković.

Iako se vidjelo zadovoljstvo svih nazočnih, vjerujemo da je ipak danas bio najsretniji načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić koji je, usprkos svim problemima u zatvaranju financijske konstrukcije, ali i političkim podmetanjima u ovoj lokalnoj zajednici uspio ovaj projekt dovesti do kraja. U svojem je govoru opisao cijeli postupak ove, za Općinu Malinska – Dubašnica vrlo značajne obrazovne ustanove. Objekt vrijedan 17,5 milijuna kuna izgrađen je kreditom HABORa-a od 7 i pol milijuna kuna a preostalih 10 milijuna osigurala je sama Općina. Vrtić je montažni, izgrađen na općinskom zemljištu od 3.296 kvadrata, sama se građevina (suteren, prizemlje i kat) tlocrtno rasprostire na 1.310 kvadrata, a radove su izveli GP Krk i Marles Hiše iz Maribora. U prizemlju će biti dvije skupine djece jasličke dobi i jedna vrtićke, dok će se na katu smjestiti tri vrtićke. Niti povećanje broja djece neće biti problem jer ima dovoljno prostora za prihvat po još jedne skupine djece jasličke i vrtićke dobi. Sa zadovoljstvom je istaknuo da je ovime konačno zatvoren vrtić u Bogovićima koji je kao privremeni započeo s radom prije točno 30 godina, a u kojem su bile samo tri vrtićke skupine. Na kraju svoga govora Kraljić se zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj novi vrtić dovrši.

Ravnateljica dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ Krk, kojemu pripada i ovaj malinskarski, Irena Žic-Orlić je istaknula da je veliki uspjeh kako za Općinu Malinska – Dubašnica tako i za otočni vrtić kojemu je ona na čelu otvoriti ovako značajan objekt u potpunosti prilagođen i u svakom pogledu namijenjen veselom i bezbrižnom odrastanju naših najmlađih stanovnika. Značaj ovog novog vrtića je da konačno više nema liste čekanja kao svih dosadašnjih godina. Ovdje je zaposleno 11 novih djelatnika tako da sada ovaj malinskarski vrtić broji 19 zaposlenika. Djelatnicima vrtića želim mnogo zadovoljstva i uspjeha u radu a djeci i roditeljima sretan i bezbrižan boravak u novom vrtiću – zaključila je Žic-Orlić.

Znamo koliko znači da taj drugi dom bude savršen upravo ovakav kakav je ovdje jer svi vrlo često pamtimo zgode iz vrtića. Ovo je mjesto gdje nastaju prva prijateljstva, a nerijetko i prve simpatije. Zato vam čestitam što ste imali viziju i omogućili brojnim mladim obiteljima da ostanu na otoku. Želim vam puno sreće i uspjeha i vrtić pun djece – poručila je zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

Nazočnima su se obratili projektant ovog vrtića Marko Franković iz tvrtke MF Arhitekti d.o.o. i voditeljica službe za predškolski odgoj i obrazovanje iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Marija Ivanković, a vrtić je blagoslovio vlč. Ivan Turčić.

Vrpcu su zajednički prerezali općinski načelnik Robert Anton Kraljić, ravnateljica otočnog vrtića Irena Žic-Orlić i voditeljica malinskarskog vrtića Bojana Morožin.

U zabavnom dijelu programa, osim već spomenutih Karin Kuljanić i Roberta Grubišića, nastupili su članice i članovi najmlađe folklorne skupine KUU Dubašnica, djeca iz Udruge Chaplin iz Malinske Lucija Gajzler i Laura Kraljić uz pratnju Filipa Rogine na gitari te na klavijaturama učenik Glazbene škole Mirković Massimiliano Marcel.

Uslijedio je domjenak kojega je pripremilo osoblje restorana Noštromo iz Malinske.

Cijelo popodne su mnogi zainteresirani sa zanimanjem razgledavali vrtić.

FOTOGRAFIJE

(MK)


FOTOGALERIJA


Otok Krk Irena Žic-Orlić, Robert Anton Kraljić i Bojana Morožin.Otok Krk Tete iz malinskarskog vrtićaOtok KrkOtok KrkOtok Krk Robert Grubišić i Karin KuljanićOtok Krk Karin KuljanićOtok KrkOtok Krk Anton i Nikola MilčetićOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok Krk Ivana MiškovićOtok Krk Robert Anton KraljićOtok KrkOtok Krk Irena Žic-OrlićOtok Krk Filip Rogina i Lucija GajzlerOtok Krk Lucija GajzlerOtok Krk Laura KraljićOtok Krk Filip RoginaOtok Krk Marko Franković
Otok Krk Marina MedarićOtok KrkOtok Krk Marija IvankovićOtok KrkOtok Krk Massimiliano MarcelOtok Krk Robert Grubišić i Karin KuljanićOtok Krk vlč. Ivan TurčićOtok KrkOtok KrkOtok KrkIzvor:otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA