Haludovo Retro Night – 70. i 80. vratile su se u Malinsku – Dubašnicu

Haludovo Retro Night – 70. i 80. vratile su se u Malinsku – Dubašnicu

Sjećanje na stara dobra vremena

HALUDOVO RETRO NIGHT

 

Mnogi se zasigurno pitaju što je to Haludovo Retro Night? To je novi turistički događaj u Malinskoj – Dubašnici koji ima za svrhu probuditi nostalgična sjećanja naših sumještana i posjetitelja na lijepa i nezavoravna vremena velebnog Hotelskog grada Haludovo. Osim navedenoga, cilj ove manifestacije je i senzibilizirati javnost na lokalnoj, ali i regionalnoj i državnoj razini  na dugogodišnji problem, sada devastiranoga i razruženog Haludova, kao i izvršiti javni „pritisak“ na vlasnika hotelskog kompleksa, kako bi započeo dugo najavljivani investicijski iklus. Putem pozivnica pozvani su i svi važni dionici iz turističkog života Republike Hrvatske.

Cilj je bio donijeti dašak nostalgije i prisjećanje na ljepša i moglo bi se reći uspješnija turistička vremena te  značaja  koje je Haludovo imalo  za turistički, ali i opće gospodarski razvoj Malinske – Dubašnice, ali i ondašnje socijalističke Jugoslavije.

Što je ostalo od Haludova?

Njegovim zatvaranjem, trajno je izgubljeno oko četristotine radnih mjesta, a gubitak broj noćenja i ekonomske korisnosti gotovo je nemoguće sa sigurnošću utvrditi. Dok je hotel Palace odisao luksuzom na prvi pogled, te su u njemu održavani razni događaji poput izbora za Miss Jugoslavije, u obližnjem Ribarskom selu, nekada prepoznatljivog i šarmantnog restauranta s ponudom svježe ribe održavale su se  nadaleko poznate Ribarske večeri koje su se održavale svake srijede uz klapske pjesme i nuđenu svježu ribu iz ribarskih koća. Ribarsko selo djeluje i danas samo kao zapušteni i veoma derutni, sablasni duh nekada slavnog hotela deluxe kategorije. Osim navedenoga, hotelski grad Haludovo u svojem sastavu imao je i hotel Tamaris, apartmansko naselje Lavande i Ville.

 

Večer Haludovo Retro Night održana je 08. srpnja 2017. godine. Večer je započela prikazivanjem nagrađivanog filma Betonski spavači: Haludovo, retrospektivom glazbenih uspješnica 70 – tih i 80 – ih godina proteklog stoljeća te nastupom grupe Grejs, koja je redovito nastupala na plesnoj terasi nekada slavnog hotela Palace, centralnog objeta Hotelskog grada Haludova, na kojem su goste nekada zabavljale Playbojeve zečice, igrao se Casino, a u njemu je boravio i predsjednik Iraka Sadaam Husein. Osim navedenoga, posjetitelji su mogli pogledati slike Malinske – Dubašnce iz tog vremena, te uživati uz evergreene  kojr je puštao DJ, kao i svi kafići u centru Malinske.

Ovo je bila večer za pamćenje, nostalgični duh 70- tih i 80 – tih godina proteklog stoljeća vratio se nakratko u Malinsku, nadamo se da ćemo ga sličnim akcijama uspjeti trajno oživjeti u ovom našem stoljeću.

 

FOTOGALERIJA


 

 

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA