Bogovići: 9 Krk Kup u karateu

U školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima u subotu 27. svibnja 2017. održano je međunarodno karate natjecanje – 9. Krk kup. Sudjelovalo je čak 416 natjecatelja iz 51 kluba iz 3 države. Domaćin je kao i sve ove godine otočni karate klub „Krk Croatia“ koji je i ove godine pokazao svoju dobru organizacijsku sposobnost.

Natjecanje se odvijalo tijekom cijelog dana; jutarnji termin predviđen je za kate, a od podneva na red su došle i borbe (kumite). Najuspješniji klub natjecanja „Krk Croatia“ osvojio je 9 zlata, 7 srebra i 17 bronci ostavivši tako na drugom mjestu ekipu Kastva a na trećem ekipu Omega. Krčki su karatisti i karatistice u teškoj i jakoj konkurenciji pokazali svoje znanje, a i upornost u svim dobnim i težinskim kategorijama.

U kategoriji cicibana 1. mjesto osvojio je Elias Josip Rudman.

U kategoriji mlađih učenika zlata su osvojili Luka Rafaj i Niko Depiklzvane, a broncama su se okitili Elias Josip Rudman, Matija Božić Karlo Kokotović. Mlađi učenici također su osvojili i 2 bronce u ekipnom natjecanju.

U kategoriji mlađih učenica bronce su osvojile Ira Šekuljica i Maja Vukušić.

Učenici su također osvojili pregršt medalja: zlato Niko Depiklzvane i Lovro Živković, srebro Matteo Mrakovčić Wernoth i Vigo Nadal Buweden, broncu Matija Božić, Karlo Kokotović, Matej Ban i Bruno Brnjaković te broncu u ekipnoj kategoriji.

Učenice su se hrabro borile i ostvarile odlične rezultate: zlato Mia Rudman i Patricia Olić, srebro Ira Šekuljica i Lucija Lesica, bronca Viktorija Baljak, dok su u ekipnom nastupu djevojčice osvojile odlično 1.mjesto.

Među mlađim kadetima Petar Bosančić izborio je srebro a Matteo Mrakovčić Wernoth i Bruno Brnjaković broncu.

Kod mlađih kadetkinja srebro je osvojila Patricia Olić, a među kadetkinjama Stella Polonijo osvojila je broncu.

Gloria Olić osvojila je broncu u juniorkama open kategoriji te zlato u seniorkama open dok je Viktor Čubrić osvojio srebro u kategoriji seniori open.

Osim natjecatelja na turniru su se po prvi puta okušali u borbama mladi članovi kluba u B skupinama te im ovim putem također čestitam na osvojenim medaljama.

(Tekst: Maja Polonijo, fotografije: Luka Žanić)


FOTOGALERIJA:


Povezane teme