Dubašljanski četvrtaši pobjednici Eko kviza

Dubašljanski četvrtaši pobjednici Eko kviza

U utorak 30. svibnja naši su četvrtaši bili u Omišlju kako bi sudjelovali na eko natjecanju, 15. susretu četvrtaša osnovnih škola sa četiri kvarnerska otoka; Lošinja, Cresa, Krka i Raba.


U eko kvizu o odvojenom skupljanju otpada naša je ekipa osvojila prvo mjesto!!!

Domaćin ovogodišnjeg eko kviza bila je Osnovna škola Omišalj. Kao i svake godine,  susret je organiziralo Društvo “Naša djeca” Mali Lošinj u suradnji sa udrugom “Put” iz Labina i županijskim aktivom učitelja razredne nastave. Sponzori susreta bili su komunalno društvo “Ponikve” te nakladničke kuće Školska knjiga i Profil.

U eko kvizu sudjelovali su četvrtaši iz OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj, OŠ Frane Petrića Cres, OŠ Ivana Rabljanina Rab, OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk (ekipa iz PŠ Punat), OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj, njih ukupno 151.

Ukupni pobjednici oba dijela natjecanja (kviza o odvojenom skupljanju otpada i sportskih igri) bili su četvrtaši iz Osnovne škole  Frane Petrića iz Cresa i Osnovne škole  Malinska – Dubašnica koji su podijelili prvo mjesto.

Leona iz 4. a donosi nam svoje dojmove sa ovog zanimljivog događaja:

U utorak 30. svibnja učenici četvrtih razreda OŠ Malinska – Dubašnica posjetili su Omišalj, u pratnji učiteljice Karmen Depikolozvane, pedagoginje Ivane Bonifačić i naše ravnateljice Nedeljke Turčić.

Razgledali smo Arheološki park Mirine – Fulfinum koji potječe iz 5. stoljeća. Zatim nas je mini bus odvezao do stanice u Omišlju pa smo prošetali gradom. Posjetili smo i dva vidikovca. Vodičkinja nam je otkrila jako puno zanimljivosti o Omišlju. Nakon poučne šetnje krenuli smo prema zgradi Osnovne škole Omišalj. Tamo se održavao eko kviz o odvojenom skupljanju otpada. Naša ekipa četvrtaša natjecala se protiv ekipa iz Omišlja, Punta, Cresa, Raba i Malog Lošinja. U znanju smo dijelili prvo mjesto sa Cresom. U drugom dijelu natjecanja, sportskim igrama, osvojili smo drugo mjesto koje smo opet dijelili sa Cresom. Kad su se zbrojili svi bodovi opet smo bili izjednačeni sa četvrtašima iz Cresa  tako da smo s njima dijelili titulu pobjednika ovogodišnjeg susreta.

Svaki učenik je dobio bijelu kapu i bojice. Našoj školi uručene su diplome i zahvalnica. Druge godine će naša škola biti domaćin susreta.

Cijelog je dana vladalo vedro i veselo ozračje.

Leona, 4. a


FOTOGALERIJA:foto: Ivana Bonifačić


 

izvor: Osnovna Škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA